Blog

Prawdziwy, czeski knedlik

25/01/2014

Prawdziwy, czeski knedlik

25/01/2014

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Czeskie knedliki nie mają sobie równych w Europie. Nic więc dziwnego, że nasi południowi sąsiedzi przygotowali bezglutenową wersję narodowego przysmaku.

Od paru lat przyjaźnię się z bezglutenowymi mamami z Czech, głównie  z Ostravy, dlatego zdobywam ich tajne receptury :)

Teraz z przyjemnością zaprezentuję Wam najlepszy przepis na czeskie knedle bezglutenowe z polskiej mieszanki Mix for Bread Balviten.

Przepis jest oczywiście prosty: mieszamy gotową mieszankę firmy Jizerske Pekarny, drożdże i wodę. A dodatki? Pieczeń z sosem albo gulasz mięsny, duszona kapusta… Na samą myśl cieknie ślinka.

  

  

Kliknij, by przejść do przepisu na czeskie knedliki bezglutenowe

Inna wersja czeskich knedlików bez glutenu

W czeskich marketach jest też dostępna gotowa, specjalna mieszanka bezglutenowa na knedle drożdżowe.

Jej producentem jest marka Jizerske Pekarny, obecnie niestety niedostępna w Polsce. Można ją kupić w Czechach w marketach Albert czy Globus. Na opakowaniu jest przepis.

Inna wersja czeskich knedlików bez glutenu

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się