Jadaliście czeskie knedliki przed przejściem na dietę bezglutenową? Tęsknicie?
Teraz znów są na wyciągnięcie ręki, mam prosty przepis, opracowywany przez kilka dni, pełnych porażek i sukcesów, ale oto jest!
Po konsultacjach z zaprzyjaźnionymi maminkami z Ostravy wiem, że to najlepszy przepis na czeskie knediki bezglutenowe. Lepszych testerów nie mogłam sobie wymarzyć :)
Czeskie knedliki bezglutenowe jada się z gulaszem mięsnym lub wegetariańskim lub z pieczenią i ciemnym sosem, ale jak ktoś lubi, to i słodki sos owocowy będzie smakował świetnie z puszystymi knedliczkami.
Ten przepis powstał na bazie sprawdzonej mieszanki bezglutenowej Mix for Bread polskiej marki Balviten (najtańsza jest w sklepach Carrefour).
Poniżej zobacz filmik z Instagrama: krok po kroku jak wykonać czeskie knedliki bezglutenowe.
Podoba Ci się mój przepis? Chcesz wspierać rozwój portalu Bezglutenowamama.pl? Możesz kliknąć w ikonę poniżej, wypijmy razem dobrą kawę :)
KOMENTARZE