To jeden z Waszych ulubionych przepisów bezglutenowych na moim blogu, ale po 9 latach wymagał odświeżenia i cieszę się, że teraz mogę go zaprezentować.
To cud rogaliki bezglutenowe Grażyny, z nadzieniem serowo - cytrynowym, przebój moich kolonii sprzed 9 lat.
Te rogaliki bezglutenowe są jeszcze bardziej puszyste, a twarogowe nadzienie wzbogacone skórką cytrynową to po prostu niebo.
Upiekłam je tym razem na sprawdzonej i powszechnie dostępnej mieszance bezglutenowej Mix B - Bread Mix marki Schär (do kupienia w: Rossmann, Carrefour, Auchan, sklep JedzBezGlutenu.pl) - i to był oczywiście dobry wybór.
Poniżej zobaczcie składniki, które są potrzebne do tego przepisu bezglutenowego i oczywiście link przekierowujący do odnowionego przepisu.
Od razu życzę smacznego :)
To jedyny na moim blogu przepis bezglutenowy na rogaliki z serem, ale nie będę jak lew bronić tego konkretnego nadzienia. Chociaż ten ser z cytryną, mniam mniam ... Śmiało możecie ser zastąpić marmoladą, kremem czekoladowym, masą makową - tak jak lubicie.
Rogaliki bezglutenowe z tego przepisu będą pyszne z każdym farszem, zapewniam. Zadbajcie tylko o dobrą konsystencję ciasta drożdżowego. Tak jak podaję w recepturze: w razie potrzeby dodajcie kilka łyżek mleka i ponownie wyróbcie ciasto. Ma być elastyczne, nie może być gliniaste ani zbite, bo wtedy rogaliki nie urosną i wyjdą z piekarnika twarde...
KOMENTARZE