Ale się cieszę, że mogę podzielić się z Wami tym przepisem na rogaliki bezglutenowe z twarogiem.
Zmodyfikowałam przepis sprzed 9 lat i naprawdę było warto, bo te rogaliki bezglutenowe są jeszcze bardziej puszyste, a twarogowe nadzienie wzbogacone skórką cytrynową to po prostu niebo.
Rogaliki upiekłam na sprawdzonej powszechnie dostępnej mieszance bezglutenowej Mix B - Bread Mix marki Schär (Rossmann, Carrefour, Auchan, sklep JedzBezGlutenu.pl) - i to był oczywiście dobry wybór. Rozdałam moje rogaliki bezglutenowe z serem sąsiadom i upewniali się, że to naprawdę bez glutenu, bo takie pyszne.
Dlatego zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu, oczywiście zamiast twarogiem, możecie wypełnić rogaliki marmoladą, kremem czekoladowym lub masą makową. Jak kto lubi :)
Porada: z białek jaj, pozostałych po użyciu żółtek, można zrobić kokosanki, bezy lub zdrowy omlet z dodatkiem bezglutenowej mąki migdałowej.
Podoba Ci się mój przepis? Chcesz wspierać rozwój portalu Bezglutenowamama.pl? Możesz kliknąć w ikonę poniżej, wypijmy razem dobrą kawę :)
👇👇👇👇👇