Blog

Pomysł na parówki: bezglutenowe hot-dogi meksykańskie, na obiad i kolację

06/02/2025

Pomysł na parówki: bezglutenowe hot-dogi meksykańskie, na obiad i kolację

06/02/2025

Drukuj
UDOSTĘPNIJ
Liczba osób 2 osoby
Czas 30 minut
Poziom Bardzo łatwe
Budżet Dość tanie

Na obiad i kolację: pożywne bezglutenowe hot-dogi meksykańskie

Te meksykańskie hot-dogi bezglutenowe będą hitem imprezy, ale też super obiadem lub kolacją, zobaczcie! Zapiszcie przepis koniecznie, bo takich hot-dogów jeszcze nie jedliście 🌶️

Mają pikantny, aromatyczny farsz z warzyw podsmażonych z przyprawami – prawdziwa meksykańska uczta w wersji bezglutenowej!  

Jeśli zadbacie, by parówka bezglutenowa miała około 100% zawartości mięsa i aby bezglutenowa bułka hot-dogowa była naprawdę dobrej jakości, powstanie danie premium, o bardzo dobrych wartościach odżywczych.

Składniki

  • 4 bułki bezglutenowe do hot dogów (u mnie INCOLA
  • 4 bezglutenowe parówki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 czerwona cebula średnia, pokrojona w piórka
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • po 1/2 papryki czerwonej i żółtej, pokrojone w paski
  • 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej (z puszki, odsączona)
  • 1/2 szklanki czerwonej fasoli (z puszki, odsączona)
  • przyprawy bez glutenu: sól, pieprz, papryka wędzona, chili, kmin rzymski
  • kolendra lub natka pietruszki – do dekoracji
Tu kupisz w promocji bezglutenowe bułki hot-dog INCOLA
najlepsze bezglutenowe bulki hot-dogowe incola

Podoba Ci się mój przepis? Chcesz wspierać rozwój portalu Bezglutenowamama.pl? Możesz kliknąć w ikonę poniżej, wypijmy razem dobrą kawę :)

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wykonanie

  • Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i czosnek. Smaż przez 2 minuty, aż się zeszklą
  • Dodaj papryki i smaż kolejne 5 minut, aż zmiękną
  • Wrzuć kukurydzę, fasolę. Dopraw solą, pieprzem, papryką wędzoną, chili i kminem rzymskim
  • Podlej odrobiną wody i smaż jeszcze 2-3 minuty
  • Parówki bezglutenowe zagotuj w wodzie lub podsmaż na patelni
  • Bułki bezglutenowe hot-dogowe lekko podpiecz w piekarniku (180°C, 5 minut) lub na suchej patelni.
  • Do każdej bułki włóż gorącą parówkę
  • Na wierzch nałóż porcję warzywnej mieszanki
  • Opcjonalnie posyp startym serem, udekoruj posiekaną kolendrą lub natką pietruszki
  • Opcjonalne dodatki: plasterki awokado, ostry sos lub kwaśną śmietanę bez laktozy
  • Gotowe! Smacznego!
pomysł na obiad bezglutenowy szybki
Poznaj moje inne przepisy bezglutenowe na obiad i kolację

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się