Blog

Patronat Bezglutenowej Mamy: „Sezonowo bezglutenowo”

29/10/2017

Patronat Bezglutenowej Mamy: „Sezonowo bezglutenowo”

29/10/2017

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Swoją pierwszą książkę kucharską Magdalena i Stanisław Romek poświęcili właśnie diecie bezglutenowej i bez pszenicy. Przepisy autorów bloga kulinarnego „Kuchenne wariacje” mają dodatkowy walor: zachęcają czytelników do korzystania ze składników sezonowych, dostępnych na targowiskach lub we własnym ogródku.  W książce „Sezonowo bezglutenowo – 100 przepisów na 4 pory roku” znajdziemy sto przepisów na obiady, dania wytrawne i słodkie. To propozycje zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w diecie bezglutenowej, jak i dla weteranów diety bez glutenu. Bezglutenowa Mama z przyjemnością objęła patronatem książkę „Sezonowo bezglutenowo”. Już testuję przepisy i szykuję recenzję!

Wytrawna kobieta i słodki facet

Magdalena i Stanisław Romek prowadzą blog kulinarny „Kuchenne wariacje”. Magda specjalizuje się w daniach głównych, sałatkach i zupach. Staszek – osładza życie ciastami i deserami. Po wielu miesiącach eksperymentów i testów udało im się skomponować zestaw stu przepisów bezglutenowych na wytrawne i słodkie dania, które bez trudu można przygotować w polskich domach przez cały rok.
„Sezonowo bezglutenowo” to świetna propozycja dla osób, które chcą poszerzyć swój kulinarny repertuar o nowe ciekawe pomysły, a także dla tych, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w diecie bezglutenowej i zupełnie nie wiedzą, co jeść i jak gotować bez pszenicy.
Staranna kompozycja książki oraz podział na pory roku ułatwiają znalezienie inspirujących przepisów z użyciem sezonowych, łatwo dostępnych i świeżych owoców, warzyw i grzybów.

Zawodowcy z pasją

Magdalena i Stanisław kochają wspólne gotowanie, dlatego ukończyli profesjonalny kurs i są dziś dyplomowanymi kucharzami i cukiernikami. Z pasją prowadzą popularny blog kulinarny Kuchenne Wariacje. Wspólnie inspirują i zarażają swoich czytelników pasją gotowania. Popisy cukiernicze Stanisława obserwowała cała Polska w programie telewizyjnym “Bake Off – Ale ciacho!”. Od dwóch lat są na diecie bezglutenowej.

Bezglutenowa Mama objęła patronatem ich książkę „Sezonowo bezglutenowo”, dlatego z ciekawością testuję zawarte tam przepisy bezglutenowe. Już wkrótce podzielę się z Wami osobistą relacją. A już teraz możecie obejrzeć trailer książki TUTAJ.

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się