23/10/2019
23/10/2019
Nowe, bezglutenowe bułki do hamburgerów – bez laktozy, kukurydzy i jajek poznamy na konferencji o celiakii i Hashimoto w Poznaniu już w sobotę, 26 października. Degustację swojego nowego produktu zaplanowała marka SANO Gluten Free, która specjalizuje się głównie w produkcji pieczywa bezglutenowego bez kukurydzy. Okazuje się bowiem, że przybywa osób z celiakią i na diecie bezglutenowej, które mają nietolerancję kukurydzy – a ona jest przecież główny składnikiem produktów gluten-free…
Nie znamy jeszcze pełnego składu bezglutenowych bułek hamburgerowych, ale wiemy, że nie zawierają laktozy, kukurydzy, jaj i glutenu rzecz jasna. Są produktem bezglutenowym odpowiednim dla wegan. Bułki są pakowane są po dwie sztuki w opakowaniu, każda waży 100 g. Po konferencji pojawi się w sprzedaży w sklepie internetowym www.sanoglutenfree.pl KLIK.
Zapisz się
KOMENTARZE