Blog

Nowa era! Nowa linia produktów bezglutenowych wzbogaconych prebiotykiem!

08/12/2023

Nowa era! Nowa linia produktów bezglutenowych wzbogaconych prebiotykiem!

08/12/2023

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Rewolucja! Produkty bezglutenowe wzbogacone prebiotykiem, atrakcyjne dla dzieci!

Już teraz nikt nie powie, że białe pieczywo bezglutenowe jest mniej wartościowe!

Poznajcie nową linię produktów bezglutenowych Brevito Prebiotic - nową gwiazdę w świecie zdrowego żywienia dzieci i dorosłych na diecie bezglutenowej. Tworzą ją chleb i bułki, owsianka i mieszanka mąk, wzbogacone cennym dla zdrowia  (naturalnym) prebiotykiem: inuliną.

To jasne, miękkie i pyszne pieczywo bezglutenowe nie tylko podbije serca najmłodszych, ale także wesprze ich układ pokarmowy. To więcej niż pieczywo, to kulinarna rewolucja na talerzu!

Linię produktów bezglutenowych Brevito Prebiotic stworzyła polska marka Bezgluten, która zapoczątkowała nową erę bezglutenowej żywności funkcjonalnej.

Przedstawię pokrótce nowe, wegańskie produkty bezglutenowe z prebiotykiem, poznajcie ich zalety. Docenią je nie tylko rodzice dzieci z celiakią, ale również osoby z insulinoopornością i cukrzycą, ze zbyt wysokim cholesterolem oraz odchudzające się.

Nie miałam wcześniej pojęcia, że te produkty są tak znakomite!

Reklama

Mit: żywność funkcjonalna to wysoko przetworzone jedzenie.

Prawda: to żywność pochodzenia naturalnego, która może być wzbogacona lub zmodyfikowana. Dostarcza składniki odżywcze korzystne dla zdrowia. Przykładem są jogurty, do których dodaje się żywe kultury bakterii (probiotyki) oraz pieczywo wzbogacone iniluną. 

W skład nowej linii Brevito wchodzą produkty:

  • jasny chleb bezglutenowy
  • jasne bułki bezglutenowe
  • bułki z ziarnami
  • owsianka migdałowo bananowa
  • Uni Mix - uniwersalna mieszanka
W skład nowej linii Brevito wchodzą produkty:

Prebiotyki, takie jak inulina, nie są trawione. Stanowią "pokarm" dla dobrych, żywych mikroorganizmów w przewodzie pokarmowym - dla probiotyków. To sprawia, że dobrych bakterii przybywa, co wpływa bardzo korzystnie na zdrowie człowieka. 

Jak działa prebiotyk?

Wszystkie produkty z linii Brevito Prebiotic zostały wzbogacone w inulinę pozyskaną z korzenia cykorii. To naturalny prebiotyk. Jego zalecane dzienne spożycie to 12 g (to np. 200 g chleba i 100 g bułek Brevito).

  • pobudza rozwój korzystnej mikroflory w jelicie
  • ułatwia wypróżnianie1
  • wspomaga wchłanianie składników mineralnych
  • wspiera odporność
Jak działa prebiotyk?

Źródłem prebiotyków są również: banany, cebula, czosnek, ziemniaki, topinambur, pszenica (zabroniona w diecie bezglutenowej). 

Co warto wiedzieć?

Twórca bezglutenowej żywności funkcjonalnej Brevito Prebiotic naprawdę zadbał o wiele aspektów, w tych możliwie prosty i naturalny skład.  

  • dodatek zakwasu z mąki gryczanej i ryżowej (to również prebiotyk)
  • niska zawartość cukru (od 0,9 do 3,5 g w 100 g, w zależności od produktu)
  • bardzo wysoka zawartość błonnika (aż 11,8 g w 100 g bułek z ziarnami)
  • brak glicerolu (substancja utrzymująca wilgoć)
  • bez oleju palmowego i tłuszczy utwardzonych
  • brak skropi pszennej i skrobi modyfikowanej
  • bez jaj, mleka
  • bez aromatów i emulgatorów (takich jak np. mono i diglcerydy kwasów tłuszczowych)
  • brak alergenów
  • bardzo dobra struktura pieczywa, nie kruszy się
Co warto wiedzieć?
Poznaj wszystkie produkty bezglutenowe wzbogacone prebiotykiem - Brevito
bezglutenowa zywnosc funkcjonalna

Przetestowałam już całą linię Brevito Prebiotic, wszystkie produkty bezglutenowe z prebiotykiem. Oto moja ocena.

Moja opinia o Brevito

  • jasny chleb bezglutenowy: w opakowaniu są 4 kromki, w sumie 200 g; mięciutki od razu po wyjęciu z opakowania, świetne znosi smarowanie masłem, ma zwartą strukturę oraz neutralny zapach, bardzo delikatnie słodkawy smak;
  • jasne bułki bezglutenowe: w opakowaniu są 2 bułki po 60 g; moim zdaniem należy je odpiec, wtedy stają się mięciutkie, puszyste; pozostałe zalety - jak wyżej w chlebie. 
  • bułki bezglutenowe z ziarnami: królowe wartości odżywczych, mają blisko 12 g błonnika w 100 g! To oznacza, że 4 bułki zaspokajają całodzienne zapotrzebowanie organizmu na błonnik! podobnie jak jasne: lepiej je podpiec lub pokrojone podgrzać na parze;
  • owsianka migdałowo-bananowa: ekspresowe danie; dzięki drobnym płatkom jest gotowa do jedzenia od razu po zalaniu wodą, mlekiem lub jogurtem.
  • mieszanka Uni mix: zastępującą mąkę pszenną mieszanka do wypieku chleba i muffinek, a także do naleśników, gofrów i wielu innych dań; upiekłam z niej chleb, był niezwykle mięciutki i bardzo smaczny. 
Moja opinia o Brevito



/współpraca reklamowa/



KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się