Blog

Mam przepis na delikatnie słodki, najlepszy mazurek bezglutenowy na Wielkanoc

03/04/2023

Mam przepis na delikatnie słodki, najlepszy mazurek bezglutenowy na Wielkanoc

03/04/2023

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Jak upiec delikatnie słodki, ale najlepszy mazurek bezglutenowy na Wielkanoc?

Długo pracowałam nad tym przepisem, ale warto było i jestem z niego bardzo dumna. Powstał delikatnie słodki, najlepszy mazurek bezglutenowy, jaki dotąd wyszedł z mojej kuchni!

Cudownie kruche ciasto upiekłam z rzadko przeze mnie używanej mieszanki Multimix, z kolei krem cytrynowy to połączenie jajka, cukru pudru i soku z cytryny. 

Zazwyczaj mazurek bezglutenowy (zwykły też) kojarzy się z przesadnie słodkim ciastem, ale mój najnowszy przepis jest inny. 

Mimo wykwintnego wyglądu nie jest drogim ciastem. Mój najlepszy mazurek bezglutenowy na Wielkanoc kosztuje tylko 1,50 zł za porcję!

Przepis na najlepszy mazurek bezglutenowy

Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na mazurek bezglutenowy: na bazie mixów oraz na mąkach jednorodnych, ale ten najnowszy jest najlepszy, bo pracowałam nad nim najdłużej! Tak kruchego ciasta jeszcze chyba nie uzyskałam, no i ten cudowny krem cytrynowy, delikatnie słodki, orzeźwiający, cudownie zrównoważony smak i konsystencja! 

Przepis na najprostszy i najlepszy mazurek bezglutenowy jest dostępny tylko w moim e-booku "Bezglutenowa Wielkanoc na każdą kieszeń", w sklepie internetowym (link poniżej). 

Podczas sesji zdjęciowej do e-booka zrobiliśmy z fotografem degustację i ... do kawy zjedliśmy cały mazurek cytrynowy! To kolejny dowód, że bezglutenowa Wielkanoc jest pyszna i warto ja przygotować dla całej rodziny, a nie tylko dla celiaka.

Przepis na najlepszy mazurek bezglutenowy
W e-booku znajdziesz przepis na najlepszy mazurek bezglutenowy

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się