W tym roku, już za miesiąc, odwiedzę po raz pierwszy Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura FOOD w Łodzi. To jubileuszowa, dziesiąta edycja. Jestem ciekawa wykładów, spotkań z ekspertami i oczywiście z wystawcami, którzy przygotowują różne bezglutenowe smakołyki na tę okazję. Jestem też umówiona z wieloma czytelnikami na dobrą kawę właśnie na tych targach. Wspomnę też, że jednym z gości targów będzie Katarzyna Jankowska, znana jako Mama Alergika Gotuje. Zerknijcie, jakie jeszcze atrakcje czekają nas na X Międzynarodowych Targów Żywności Naturalnej i Ekologicznej Natura Food 2017 w Łodzi.
Dla chorych na celiakię i osób będących na diecie bezglutenowej targi Natura Food w Łodzi to świetna okazja, by odwiedzić stoiska producentów żywności bezglutenowej. Wiem, że spotkamy tam m. in. firmy: Schaer, Celiko, Balviten, GLUTENEX. Będą stoiska sklepów z żywnością bezglutenową (w tym sklep www.drogeria-ekologiczna.pl), a także importerów mniej znanych produktów bezglutenowych i ekologicznych (przy okazji uwaga: nie wszystko, co jest ekologiczne czy BIO, jest bezglutenowe). Na pewno czekają nas fajne degustacje, będzie można porozmawiać z producentami, zasięgnąć opinii i podsunąć im swoje pomysły (np. opowiedzieć o produktach, których brakuje na rynku).
X Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej natura Food 2017 w Łodzi będą połączone z VI targami Ekologicznego Stylu Życia. Na targi obowiązują bilety, które można kupić internetowo.
W programie targów Natura Food 2017 w Łodzi będzie m. in. spotkanie blogerów kulinarnych, a także wykłady. Nas będzie dotyczyła m. in. prezentacja o diecie bezglutenowej, zaplanowana na sobotę, 14 października, w godz. 12-13. Wykład o diecie bezglutenowej poprowadzi mgr inż. Monika Wodiczko – dietetyk kliniczny. Organizatorzy zaplanowali również pokazy i warsztaty kulinarne oraz forum alergii. szczegółowy program targów Natura Food 2017 w Łodzi znajdziecie TUTAJ.
Wśród gości specjalnych targów wymienię kilka nazwisk: dr n. med. Danuta Myłek – specjalista w zakresie alergologii i dermatologii, Piotr Chabzda – miłośnik pysznego jedzenia, kulinarnych eksperymentów, fan Instagrama, redaktor prowadzący ogólnopolskiego magazynu SlowLife!, Ireneusz Ciara – kucharz terapeuta, fizjolog przewodu pokarmowego, Prof. Walentyna Nikołaejwna Burkowa – generalny dyrektor Instytutu Naukowo-Badawczego Biolit z Tomska RF, Carlos Gonzalez Tejera – smakosz i gawędziarz, promotor żywności wysokiej jakości.
KOMENTARZE