Gospodyni bezglutenowego pensjonatu Moje Tatry w Białym Dunajcu nieustannie udoskonala warunki pobytu i kuchnię, dlatego potrzebuje Waszych sugestii i porad. Co Wam się podoba, a co byście zmienili? Czego Wam brakuje do pełni szczęścia? Co jest magnesem przyciągającym Was na wakacje lub ferie bez glutenu? Ankieta jest krótka, a jej wypełnienie zajmie zaledwie minutę. W zamian otrzymacie fajny rabat na pobyt w pensjonacie. To co, pomożecie?

Rozpieszczanie gości na diecie bezglutenowej

Gospodyni pensjonatu Moje Tatry sama ma celiakię i doskonale wie, jaka jest w Polsce sytuacja osoby na diecie bezglutenowej: dyskryminacja żywieniowa na każdym kroku. Dlatego wymarzyła sobie, że stworzy w Moich Tatrach bajeczne miejsce wypoczynku dla dzieci i dorosłych na diecie bezglutenowej. Z jej inicjatywy, we współpracy z Bezglutenową Mamą, od 2019 r. w pensjonacie odbywają się się rodzinne turnusy 100% gluten free. Na wakacje, święta i ferie bez glutenu zjeżdżają tu rodziny z całej Polski, ale również z ościennych krajów. A gospodyni wraz z personelem starają się ich rozpieszczać. 

Magnesem jest świetna kuchnia bezglutenowa: wędliny 100% mięsa oraz domowe, pieczywo bezglutenowe własnego wypieku, pierogi, gołąbki, moskole, racuszki, naleśniki, kwaśnica, regionalne produkty, kluski śląskie, barszcz ukraiński, zentyca (maślanka owcza). Goście doceniają również:

  • 100% bezglutenowy bufet szwedzki na śniadaniach
  • przestronną świetlicę (piłkarzyki, ping-pong, projektor, biblioteczka, zabawki dla dzieci)
  • całodobowo dostępną karczmę (bezpłatny dostęp do kawy, herbaty, mikrofalówki)
  • plac zabaw
  • miejsce do leżakowania nad strumykiem
  • ognisko lub grillowanie oscypków w kominku
  • lokalizację z dala od gwaru zakopiańskiego
  • doskonałą bazę wypadową w góry (Tatry polskie i słowackie, Gorce, Babia Góra) i regionalne atrakcje
  • spływ Dunajcem, polskie i słowackie zamki
  • termy polskie i słowackie
  • bezpłatne, rodzinne wycieczki z przewodnikami Tatrzańskiego Parku Narodowego 
  • zorganizowane wycieczki (kulig, spływ pontonami)
  • stoki narciarskie dla początkujących i zaawansowanych
  • prelekcja o tradycjach i zwyczajach góralskich
  • kulinarne warsztaty bezglutenowe
  • plastyczne warsztaty malowania na szkle
  • wieczory muzyczne i folklorystyczne

O czym marzą bezglutenowi goście na wakacjach?

Jak wiadomo, goście mają jednak różne oczekiwania i wyobrażenia. Gospodyni pensjonatu jest otwarta, by je spełniać, ale najpierw musi o nich wiedzieć 🙂 Stąd pomysł na krótką ankietę, która wskaże być może nowe kierunki rozwoju. O wypełnienie ankiety prosimy gości, którzy byli już w Moich Tatrach na wakacjach, świętach lub feriach bez glutenu. Jakie są Wasze uwagi i oczekiwania? Może są to np.:

  • wprowadzenie sezonowego menu (lato/zima)
  • degustacje win
  • ciastka i słodkie wypieki do śniadania
  • więcej atrakcji dla dzieci
  • superfoods: zentyca, zakwas buraczany, oleje, kiełki, chleb bezglutenowy na zakwasie
  • polepszenie standardu pokoi (tu prośba o konkrety)

Na wakacjach bez glutenu w Moich Tatrach korzystamy z produktów znanych i sprawdzonych producentów