Incola, polska marka bezglutenowe podbijająca rynek pieczywem gluten free, zdobyła dwie ważne nagrody konsumenckie na Gluten Free Expo 2018. Jej dwa produkty otrzymały pierwsze oraz trzecie miejsce w plebiscycie na najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe o przedłużonej trwałości. Mowa o chlebach Vitallift oraz o Świeżym chlebie z ziarnami – są dostępne m. in. w sklepach internetowych czy w sieciach Żabka, Carrefour, Lewiatan, Dino itd. Ten rodzaj pieczywa jest szczególnie ceniony przez sieci handlowe, sanatoria, hotele i pensjonaty, a także przez osoby na diecie bezglutenowej podróżujące i prowadzące nieregularny tryb życia. Takie pieczywo bezglutenowe o kilkumiesięcznej przydatności do spożycia warto zawsze mieć w kuchni – „na czarną godzinę”.
Chleb świeży z ziarnami Incola zdobył I miejsce w kategorii najsmaczniejszego pieczywa bezglutenowego o przedłużonej trwałości. Ten chleb dostępny jest wyłącznie w sieci Żabka.
III miejsce w tej samej kategorii konsumenci przyznali chlebowi Vitalift ciemnemu z ziarnami. Ten ciemny chleb w wersji FIT, z uwagi na właściwości jest prawdziwą bombą odżywczą dla organizmu. Posiada aż 12% zawartość błonnika, co przyczynia się do poprawy pracy jelit i utrzymania szczupłej sylwetki. Ponadto pokrywa 31% zapotrzebowania na kwas foliowy – witaminę z grupy B, której to w szczególności brakuje u osób chorych na celiakię oraz 25% zapotrzebowania na witaminę E. Wzbogacony o modne ziarna chia, miłki abisyńskiej i bezglutenowego owsa. Tego pieczywa bezglutenowego można szukać w sklepach internetowych, a także w sieciach, m. in. w Dino, Carrefour, Lewiatan itd.
Najsmaczniejsze pieczywo bezglutenowe oceniali w internetowym plebiscycie klienci z celiakią na diecie bezglutenowej. Plebiscyt prowadził organizator targów – Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. W kilku kategoriach o zwycięstwo walczyło niemal 50 produktów. W konkursie zwyciężyły również wypieki innych producentów, m. in. Balviten- TUTAJ i Putka – TUTAJ.
KOMENTARZE