Domowy makowiec bezglutenowy – video

Nigdzie nie kupicie bezglutenowego makowca, ale łatwo upieczecie go w bezglutenowej kuchni. Domowy makowiec bezglutenowy najlepiej smakuje z masą przygotowaną samodzielnie. Uwierzcie, że masy makowe z puszki nie mają fajnego składu…

Mój przepis na domowy makowiec bezglutenowy jest prosty, bazuje oczywiście na cieście drożdżowym (np. na bazie Mix for Bread Balviten). Makowiec można udekorować lukrem i skórką pomarańczową, ale świetnie smakuje z bezglutenową kruszonką. Polecam to ciasto na bezglutenowy Dzień Babci :).

Domowa strucla bezglutenowa, podobnie jak wszystkie ciasta drożdżowe gluten-free, dość szybko czerstwieje. Ostudzony i udekorowany makowiec możemy podzielić na porcje i zamrozić. Taki zamrożony makowiec można potem odświeżyć w piekarniku lub w temperaturze pokojowej. Smacznego!

Inne filmy z serii Mama gotuje

Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!
    2018-12-05T11:01:07+00:0016 stycznia 2018|

    1 komenarz

    1. Kasia 17 grudnia 2018 w 00:35 - Odpowiedz

      Bezglutenowa mamo,
      jakiej konkretnie mąki użyłaś? Zamierzam upiec ten makowiec po raz pierwszy i bardzo chciałabym, aby mi wyszedł. Z góry dziękuję za odpowiedź :0

    Zostaw komentarz