Blog

1

Domowy makowiec bezglutenowy- video

16/01/2018

Domowy makowiec bezglutenowy- video

16/01/2018

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Domowy makowiec bezglutenowy – video

Nigdzie nie kupicie bezglutenowego makowca, ale łatwo upieczecie go w bezglutenowej kuchni. Domowy makowiec bezglutenowy najlepiej smakuje z masą przygotowaną samodzielnie. Uwierzcie, że masy makowe z puszki nie mają fajnego składu…

Mój przepis na domowy makowiec bezglutenowy jest prosty, bazuje oczywiście na cieście drożdżowym (np. na bazie Mix for Bread Balviten). Makowiec można udekorować lukrem i skórką pomarańczową, ale świetnie smakuje z bezglutenową kruszonką. Polecam to ciasto na bezglutenowy Dzień Babci :).

Domowa strucla bezglutenowa, podobnie jak wszystkie ciasta drożdżowe gluten-free, dość szybko czerstwieje. Ostudzony i udekorowany makowiec możemy podzielić na porcje i zamrozić. Taki zamrożony makowiec można potem odświeżyć w piekarniku lub w temperaturze pokojowej. Smacznego!

Inne filmy z serii Mama gotuje

KOMENTARZE (1)

Kasia 17/12/2018 00:35
Bezglutenowa mamo, jakiej konkretnie mąki użyłaś? Zamierzam upiec ten makowiec po raz pierwszy i bardzo chciałabym, aby mi wyszedł. Z góry dziękuję za odpowiedź :0
Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się