Blog

2

Chleb bezglutenowy WISO w Lidlu, oferta sezonowa

01/04/2022

Chleb bezglutenowy WISO w Lidlu, oferta sezonowa

01/04/2022

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

LIDL, marzec-kwiecień 2022 r. Na półkach z paczkowanym pieczywem znajdziemy dwa rodzaje chleba bezglutenowego marki WISO. Opakowanie o wadze 250 g kosztuje 5,50 zł, czyli wychodzi 2,20 zł za 100 g. To chleb bezglutenowy miękki i gotowy do jedzenia od razu po wyjęciu z opakowania, choć ma długi termin ważności. Do wyboru są: chleb bezglutenowy z ziarnami i chleb bezglutenowy jasny. To oferta sezonowa. Chleb bezglutenowy WISO jest dostępny w większości sklepów LIDL w Polsce. Na co dzień w tej sieci można kupić inny chleb, produkowany specjalnie dla Lidla niemal w całej Europie, tani, zatem powszechnie dostępny dla osób z celiakią. 

Tutaj kupisz

Bezglutenową książkę kucharską, jakiej jeszcze nie było + ebook na thermomix

Chleb bezglutenowy WISO skład

Chleb bezglutenowy WISO, podobnie jak cała marka, jest obecna w Polsce od niespełna roku. Ich wyroby można kupić w sieciach handlowych oraz w sklepach internetowych. Pojawienie się chleba bezglutenowego WISO w Lidlu to dobra okazja, by mogło go skosztować wiele osób, które wcześniej nie znały tej marki. Lidl jest niemal w każdym mieście, a wiemy, że powszechna dostępność sprzyja poznawaniu nowych produktów. 

Ponieważ wiele osób oczekuje, że chleb bezglutenowy będzie wolny od różnych alergenów, na zdjęciu obok oraz poniżej możecie dokładnie zapoznać się ze składem tego pieczywa. Ciekawostka jest to, że oprócz drożdży, pieczywo WISO zawiera jeszcze zakwas chlebowy. Znajdziemy w nim też całkiem sporo błonnika, bo ponad 4 g w 100 g produktu – dość przyzwoicie. 

Tutaj kupisz

Bajkę terapeutyczną dla dzieci z celiakią i na dietach eliminacyjnych

KOMENTARZE (2)

Joanna 30/01/2023 13:43
proszę uprzejmie o odpowiedź co sprawia , że data ważności tego chleba i bułek wynosi pół roku .. ? W składzie nie widzę konserwantów , chyba że widnieją one pod inną nazwą. Nie spotkałam się z tak długim terminem przydatności pieczywa w którym nie występują chemiczne konserwanty. Dziękuję i czekam na odp. Joanna
Bezglutenowa Mama 30/01/2023 19:50
Długi termin uzyskuje się dzięki lecytynom oraz pakowaniu pieczywa w tzw. atmosferze ochronnej, więcej na ten temat przeczytasz tutaj: https://bezglutenowamama.pl/pieczywo-bezglutenowe-swieze-do-ostatniego-dnia Dzięki temu, że pieczywo bezglutenowe ma długi termin przydatności, markety zgadzają się wprowadzać je do sprzedaży; zauważ, że żaden market w Polsce nie oferuje świeżego pieczywa bezglutenowego ..... Zatem ten długi termin ma dwie strony medalu: dzięki niemu pieczywo bg można kupić niemal wszędzie, a z drugiej strony najzdrowsze jest świeże pieczywo bezglutenowe; dlatego jak najczęściej warto sięgać po świeże pieczywo z rzemieślniczych piekarń lub piec samemu w domu, a te paczkowane bochenki i bułki lepiej mieć "na czarną godzinę", na wakacje, w podróż do hotelu itp.
Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się