Blog

Bezglutenowy cebularz z rozmarynem prosty przepis

28/02/2018

Bezglutenowy cebularz z rozmarynem prosty przepis

28/02/2018

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

1 z 7

Bezglutenowy cebularz z rozmarynem - prosty przepis

Bezglutenowy cebularz z rozmarynem - prosty przepis

1 z 7

Bezglutenowy cebularz z rozmarynem - prosty przepis

Cebularz bezglutenowy (lub glutenowy) to danie znane głównie we wschodniej Polsce. Czym jest cebularz? To drożdżowa bułka wytrawna, nadziewana cebulą i makiem. Niby nic, ale jak smakuje!  Zwłaszcza tuż po wyjęciu z pieca! Z cebularzem zetknęłam się wiele lat temu, podczas studiów dziennikarskich na Uniwersytecie Warszawskim. Takimi bułkami zajadała się koleżanka spod Lublina. Temat odżył niedawno, gdy jedna z mam właśnie ze wschodniej Polski zapytała mnie o szybki przepis na bezglutenowy cebularz. Akurat miałam pod ręką nową mieszankę bezglutenowąMix for Bread Balviten. Tak powstało nowe danie w mojej kuchni: cebularz bezglutenowy. Nie wiem, czy smakuje tak, jak glutenowy. Jeśli macie porównanie, piszcie w komentarzach pod przepisem :).

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się