28/02/2018
28/02/2018
Cebularz bezglutenowy (lub glutenowy) to danie znane głównie we wschodniej Polsce. Czym jest cebularz? To drożdżowa bułka wytrawna, nadziewana cebulą i makiem. Niby nic, ale jak smakuje! Zwłaszcza tuż po wyjęciu z pieca! Z cebularzem zetknęłam się wiele lat temu, podczas studiów dziennikarskich na Uniwersytecie Warszawskim. Takimi bułkami zajadała się koleżanka spod Lublina. Temat odżył niedawno, gdy jedna z mam właśnie ze wschodniej Polski zapytała mnie o szybki przepis na bezglutenowy cebularz. Akurat miałam pod ręką nową mieszankę bezglutenową – Mix for Bread Balviten. Tak powstało nowe danie w mojej kuchni: cebularz bezglutenowy. Nie wiem, czy smakuje tak, jak glutenowy. Jeśli macie porównanie, piszcie w komentarzach pod przepisem :).
Zapisz się
KOMENTARZE