Blog

Bezglutenowe zakupy wielkanocne w piekarni Dr. Żurka

28/03/2021

Bezglutenowe zakupy wielkanocne w piekarni Dr. Żurka

28/03/2021

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Jeszcze tylko do wtorku, 30 marca, bezglutenowa piekarnia i cukiernia Dr Żurek przyjmuje zamówienia na gotowe wyroby: naturalne chleby bezglutenowe i ciasta na Wielkanoc. Świeżo wypieczone ciasta i chleby zostaną wysłane w środę przed południem i w czwartek dotrą do konsumentów na diecie bezglutenowej, ceniących świeże i naturalne wypieki. Chleb bezglutenowy Dr. Żurka jest bowiem w 100% naturalny, składa się tylko z mąk jednorodnych, skrobi, wody, czterech błonników, drożdży, zakwasu, soli, oleju i wody. W ofercie piekarni są również słodkie wypieki: waniliowe babeczki bezglutenowe idealne do święconki, babka marmurkowa, muffiny oraz piernik oblany pyszną czekoladą. 

Kilka rodzajów świeżego, naturalnego chleba bezglutenowego

Piekarnia Dr. Żurka zasłynęła z naturalnych, świeżych chlebów bezglutenowych, które mają w składzie tylko proste składniki, zero chemii, zamienników glutenu, konserwantów, słodzików itp. Reklamują się, że ich chleby bezglutenowe pachną, smakują, wyglądają, kroją się i dają smarować jak prawdziwe chleby. I tak jest w rzeczywistości, co potwierdzają osoby z celiakią, ale również glutenożercy, zajadający się tym pieczywem w pensjonacie Moje Tatry. Wielu mówi, że wreszcie jedzą prawdziwy chleb na diecie bezglutenowej. Do wyboru są chleby jasne, ciemne, z ziarnami, bez ziaren, ale również z dodatkiem skrobi pszennej bezglutenowej (te mają w nazwie słowo „śniadaniowe”), bezpiecznej dla osób z celiakią.

Waniliowe babeczki bezglutenowe i inne słodkości

Tutaj kupisz

Naturalne chleby bezglutenowe, mąki oraz słodkie wypieki Dr. Żurka

Naturalne, bezglutenowe mieszanki wypiekowe i ziarna

Piekarnia bezglutenowa Dr. Żurka rozpoczęła działalność jesienią 2019 r. Jako pierwsze w asortymencie pojawiły się naturalne  chleby bezglutenowe, następnie słodkie wypieki bezglutenowe, potem mieszanki do samodzielnego wypieku pieczywa, bagietek, pizzy, a potem do wypieku ciast. Najnowsze w rodzinie są pestki słonecznika i nasiona lnu – idealny dodatek do pieczenia chleba oraz bułek, a także do owsianek, kotletów, słodkich wypieków. 

Mieszanki wypiekowe (100 % naturalnych składników, tylko maki i błonniki w składzie) są idealne do przygotowania pieczywa, pizzy, pierogów, makaronu, gofrów, pasztecików, babek, mazurków i wszelkich wypieków na Wielkanoc bez glutenu i nie tylko. Wiele inspiracji znajdziecie na profilu fejsbukowym Dr. Żurka KLIK

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się