Już za kilkanaście dni, w sobotę 17 października w Lesznie (Wielkopolska) odbędą się bezglutenowe warsztaty kulinarne „Jesień w bezglutenowej kuchni z Balvitenem”. W programie warsztatów dla osób z celiakią – zajęcia kulinarne, konkursy, kącik dziecięcy, konsultacje psychologiczne i promocyjne zakupy produktów firmy Balviten. Wśród uczestników zostanie rozlosowany mini-piekarnik do odświeżania bezglutenowego pieczywa. Zapisy już trwają!
Warsztaty kulinarne z firmą Balviten, polskim producentem licencjonowanej żywności bezglutenowej odbędą się w sobotę, 17 października, w godz. 10-16 w Zespole Szkół Rolniczo-Budowlanych w Lesznie, przy ul. 1 Maja 1. Zapraszamy dzieci i dorosłych na diecie bezglutenowej, osoby początkujące w bezglutenowej kuchni jak i bardziej zaawansowane. W programie zajęć znajdą się dania proste, ale także bardziej pracochłonne potrawy. Przygotujemy menu jesienno – zimowe: rozgrzewające śniadania, obiady, kolacje i wypieki bez glutenu, pełne aromatycznych przypraw, warzyw i … czekolady. W programie zajęć także wykład o produktach bezglutenowych, konsultacje z psychologiem specjalizującym się w diecie bezglutenowej, kącik dziecięcy, konkursy i stoisko sklepu Gluten-free.pl z Leszna (promocyjne ceny mąk, pieczywa i przekąsek).
Zapraszamy bezglutenowe rodziny. Wśród uczestników rozlosujemy mini-piekarnik do odświeżania bezglutenowego pieczywa, ufundowany przez firmę Balviten. Warsztaty są bezpłatne, ale obowiązują zapisy drogą e-mailową: marta@bezglutenowamama.pl Liczba miejsc jest ograniczona.
W zgłoszeniu proszę podać imię i nazwisko zgłaszanych osób, ich wiek, miejscowość, numer telefonu. Osoby zapisane, które z różnych względów zrezygnują z udziału w warsztatach, prosimy o wcześniejsze zgłoszenie rezygnacji, by z miejsca skorzystały osoby z listy rezerwowej. Szczegółowe informacje: Marta Krzyżanowska-Sołtysiak, 602 383 840.