Blog

Bezglutenowe placki z dyni i śliwki w boczku… na konferencji

11/10/2018

Bezglutenowe placki z dyni i śliwki w boczku… na konferencji

11/10/2018

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Na konferencji o celiakii w Poznaniu (sobota, 20 października 2018 r.) będzie można spróbować specjałów szefa kuchni bezglutenowej restauracji Oberża Pod Dzwonkiem. W menu pojawią się m. in. pasztet z sosem cumberland, krem z dyni, śliwki w boczku, placki z dyni, sernik i brownie – w cenie 10 zł za porcję. Wszystko bez glutenu i w miarę możliwości bez innych alergenów. Oberża Pod Dzwonkiem specjalizuje się bowiem w kuchni bez glutenu, mleka, jaj, pszenicy i innych alergenów. Właścicielka restauracji bezglutenowej (na zdjęciu wyżej) sama zmaga się bowiem z wieloma nietolerancjami pokarmowymi i rozumie specjalne potrzeby żywieniowe swoich gości. Zapraszamy do zapisów i udziału w poznańskiej konferencji o celiakii – zostały ostatnie wolne miejsca.

Bezglutenowe potrawy z dyni

Szef kuchni Oberży Pod Dzwonkiem ma w swoim menu kilka specjałów z dyni. Na konferencji o celiakii planuje serwować m. in. zupę dyniową i placki z dyni. To jesienne warzywo jest skarbnicą witamin i wartości odżywczych – a te są bardzo cenne w diecie bezglutenowej. 

Słodkości do kawy

Na słodkim bufecie stoiska Oberży Pod Dzwonkiem znajdą się również dwa wyśmienite ciasta: bezglutenowe brownie i bezglutenowy sernik szefa kuchni  – PRZEPIS. Jak znam właścicielkę, zadba o minimalną liczbę alergenów w tych ciastach, a przynajmniej w brownie :).

Nieco luksusu w diecie bezglutenowej

Goście na diecie bezglutenowej, odwiedzający restauracje, najczęściej muszą się zadowolić podstawowymi daniami w wersji gluten free. Ale nie w Oberży Pod Dzwonkiem – tutaj wszystko jest bezglutenowe. Zarówno proste dania, jak i te bardziej wykwintne. Dlatego na konferencji o celiakii uczestnicy będą mogli spróbować pasztet z sosem cumberland oraz śliwki w boczku… Brzmi smakowicie, prawda?

Organizatorzy, patroni i partnerzy konferencji o celiakii w Poznaniu

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się