28/02/2018
28/02/2018
Rozmawiałam z nimi niedawno na targach, zachęcałam do wprowadzenia cukierków bezglutenowych, i proszę, są efekty :). Fabryka Cukierków „Pszczółka” wyraźnie otwiera się na klientów na diecie bezglutenowej. Właśnie wprowadziła do sprzedaży kilka rodzajów cukierków bezglutenowych, m. in. Pychałki i Piknikowe. Cukierki można obecnie kupić w placówkach Poczty Polskiej. Są wyraźnie oznaczone jako produkty bezglutenowe. Zdjęcia podesłała Xymena.
Pychałki to cukierki o smaku truskawkowym z chrupkami ryżowymi, wzbogacone wapniem i magnezem, w czekoladzie. Brzmi ciekawie, ale dla nas najważniejsze, że produkt jest wyraźnie oznaczony jako bezglutenowy. Pełen skład zobaczcie na zdjęciu poniżej. Nie jest najlepszej jakości, ale zostało wykonane o zmroku, w słabo oświetlonym punkcie.
Piknikowe – to cukierki o smaku rumowym, również w czekoladzie. W składzie mają m. in. spirytus (podobnie jak kukułki) oraz rodzynki. Na etykiecie są również wyraźnie oznaczone jako produkt bezglutenowy. Są to więc cukierki bezglutenowe, ale lepiej nie serwować ich dzieciom do przedszkola lub szkoły :). Myślę, że te cuksy „Pszczółka” kieruje raczej do dorosłych klientów na diecie bezglutenowej:). Byłam dziś na poczcie, ale z powodu długiej kolejki byłam tak zmęczona, że nawet nie sięgnęłam po te produkty. Ale przyznaję, że widziałam je na regale.
Zapisz się
KOMENTARZE