Nie wiesz, jakie pieczywo bezglutenowe brać do pracy lub na uczelnię? Żeby się nie kruszyło, nie wysychało i było długo świeże?
Wypróbuj moje najnowsze odkrycie: przepis na bezglutenowe bułki keto, z domowych składników! Bez mąki, mixów, drożdży, ekspresowe! Pyszne, lekko wilgotne i bardzo zdrowe.
Długo się zbierałam, żeby je upiec, smsa z przepisem przerzucałam z lewej do prawej, wreszcie nadszedł ten dzień i żałuję, że tak późno!
Są najlepsze!
Składniki? To tylko tłusty twaróg, jajka, siemię lniane, sól, proszek do pieczenia. Tu nie trzeba być mistrzem kulinarnym, te bułeczki zawsze się udają i są długo świeże ⬇️⬇️
Ostudź i jedz na zdrowie! Bezglutenowe bułki keto przechowuj w lnianym worku lub w bawełnianej ściereczce, nie w folii (są wilgotne i mogą szybciej się popsuć bez dostępu powietrza).
Te bezglutenowe keto bułki są lekko wilgotne, można je jeść "na sucho" - takie są pyszne! Ale można też z nich zrobić kanapkę (nie dodawaj już masła, nie jest potrzebne) z warzywami, wędliną lub wegańskim pasztetem ze strączków i buraków pieczonych (przepis poniżej).
Takie pieczywo jest zdecydowanie tańsze i zdrowsze od gotowych chlebów czy bułek z marketów. Przygotowane w domu, z miłością i uśmiechem, sycą długo i dostarczają wiele wartości odżywczych.
Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i bezmlecznej i bez jajek, a chcesz poznać pieczywo keto, mam rozwiązanie. W sklepie internetowym producenta Pięć Przemian znajdziesz gotową naturalną zdrową mieszankę zarówno na bezglutenowe bułki keto, jak i na chleb keto. Bez gluten, mleka i jajek, za to na drożdżach (tylko nieliczna grupa osób z celiakią musi unikać drożdży).
KOMENTARZE