To będzie hit! Super bezglutenowa przekąska na Sylwestra, czyli jajka de luxe zapiekane w koszyczkach z szynki parmeńskiej.
Danie powstaje ekspresowo i jest naturalnie bezglutenowe, powstaje ze składników dostępnych w Biedronce czy w Lidlu i wszystkich zachwyci!
Wiem, że potrzebne Wam są teraz przepisy na bezglutenowe przekąski na Sylwestra, bo Ten dzień zbliża się wielkimi krokami.
Nawet, jeśli nie macie talentów kulinarnych, to danie uda się Wam popisowo. Smakuje genialnie na ciepło, z lekko rozlewającym się żółtkiem, ale równie pyszne jest na zimno, co sami dziś przetestowaliśmy.
Pod przepisem na bezglutenowe jajka de luxe znajdziecie również inne pomysły na bezglutenowe przekąski na Sylwestra - jest tego sporo.
Jeśli masz formę na mniejsze i niższe muffinki, zmieści się tam jeden plaster szynki i 1 jajko. W przypadku wyższych foremek możesz rozważyć po 2 plastry i po 2 jajka na porcję.
Jajka de luxe w koszyczkach z szynki parmeńskiej obronią się same, serio. Nie potrzeba do nich żadnych dipów ani past. Są genialne same w sobie.
Ponieważ to raczej tłuste danie, warto podawać je z mięciutkim pieczywem bezglutenowym. U nas sprawdziły się nowe bułeczki bezglutenowe Zemle włoskiej marki Schär, z dodatkiem zakwasu.
Pamiętajcie o dużej porcji warzyw, by zrównoważyć sporą porcję białka w tej potrawie.
Podoba Ci się mój przepis? Chcesz wspierać rozwój portalu Bezglutenowamama.pl? Możesz kliknąć w ikonę poniżej, wypijmy razem dobrą kawę :)
👇👇👇👇👇👇
KOMENTARZE