W Dzień Parówki nie może zabraknąć przepisu na amerykańskie corn dogi - u mnie oczywiście w wersji bezglutenowej - to pomysł dla niejadków i dla wszystkich, którzy mają dość nudnych śniadań lub obiadów.
Przepis jest bardzo prosty, a efekt: WOW! Zobaczcie sami!
Wystarczy kilka prostych składników, które zazwyczaj każdy z nas ma w kuchni, w tym parówki bezglutenowe o wysokiej zawartości mięsa.
Fajnie sprawdzi się też grubiej mielona bezglutenowa mąka kukurydziana (taką ma od niedawna polski producent Balviten), ale oczywiście każda inna kukurydziana też da radę.
Zapraszam, moje nowe przepisy bezglutenowe są do Waszej dyspozycji.
WSKAZÓWKA: ciasto na bezglutenowe corn dogi ma być gęste, ale nie zbite. W razie potrzeby dodaj troszkę mleka lub mixu (czy ciasto jest dobre, przekonasz się podczas zanurzania w nim parówek - w każdej chwili możesz poprawić konsystencję, dodając mix lub mleko).
KOMENTARZE