Ze sklepów znika makaron bezglutenowy Incoli w białym kartoniku. Od teraz makarony bezglutenowe tej marki są pakowane w ciemnozielone kartoniki. Nie zdziw się zatem, gdy będziesz szukać znanych sobie pudełek – nastaw się teraz na zielony kolor. Oczywiście doskonały skład, smak, sposób gotowania, zapach i wszelkie walory tego makaronu bezglutenowego pozostają bez zmian.
Makaron bezglutenowy Incoli to wyższa półka – stąd taka, a nie inna cena. Opakowanie o wadze 250 g kosztuje średnio 10-12 zł, czyli ponad 40 zł za kilogram. Na cenę ma wpływ jakość, skład, idealny sposób gotowania, smak – to wszystko, co doceniają makaronożercy. Te makarony śmiało mogą konkurować z włoskimi makaronami bezglutenowymi.
Zobacz skład, jest doskonały: mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane i glukoza. Jak widzisz jest to makaron bezglutenowy bez mąki ryżowej, co jest szczególnie ważne dla osób z celiakią i uczuleniem na ryż (a są tacy, uwierz mi). Jeszcze ważniejsze jest to, że makarony Incoli nie zawierają emulgatorów (mono i diglicerydów kwasów tłuszczowych). Docenią to osoby na zdrowej diecie bezglutenowej, a tych jest coraz więcej w Polsce.
Incola to obecnie siedem rodzajów makaronów:
Jak wspomniałam, makaron bezglutenowy Incoli świetnie się gotuje. Nie tak, jak niektóre tanie makarony 100% kukurydziane, które gotują się w nieskończoność, sklejają, a na talerzu zmieniają kształt lub się łamią. Incola to inna bajka 🍝 Skład robi swoje (zobacz na zdjęciu poniżej).
Można je kupić stacjonarnie w sklepach Kuchni Świata, w marketach, a także w bezglutenowych sklepach internetowych:
KOMENTARZE