Ewa jest 15 lat na diecie bezglutenowej i dość dobrze radzi sobie w kuchni bez glutenu. Dlatego kilka lat zwlekała z kupnem książki kucharskiej Bezglutenowej Mamy sądząc, że fajne przepisy i tak znajdzie w Internecie. Teraz żałuje, że tak długo czekała!
Ewa napisała do mnie kilka dni temu na messengerze i podzieliła się refleksjami. Zgodziła się na opublikowanie tej wiadomości, bo być może ta historia zachęci inne osoby do zakupu - jak sama twierdzi - najlepszej bezglutenowej książki kucharskiej.
A dla mnie takie opinie są uskrzydlające, bo przecież właśnie po to pisałam swoja bezglutenową książkę kucharską, bajkę terapeutyczną dla dzieci z celiakią oraz ebooki - by pomagały Wam pokochać życie bez glutenu.
"Wstrzymywałam się od kupna książki, ponieważ, sądziłam, że niewiele ona zmieni, gdyż radzę sobie z kuchnią bezglutenową już ok. 15 lat.
Sądziłam, że przecież w internecie jest mnóstwo propozycji itp., itd. Ciągle miałam jakąś wymówkę.
Ale mimo to gdzieś mnie ciągle kusił ten zakup. Dziś wiem dlaczego 😄.
Bardzo Pani dziękuję. To były najsmaczniejsze pierogi i najpulchniejsze paszteciki, jakie robiłam. Myślę, że pierogi będą u nas nie tylko od święta. Ale będę robiła częściej, przy każdej okazji, np. gdy jest sezon owoców czy po prostu kiedy tylko jest chęć. Wcześniej to było wyzwanie, szykowanie np. farszu z mięsa i na raz robiłam po ok. 100 szt. do mrożenia.
By męczyć się raz 😵💫. Teraz wiem, że można lepić je z przyjemnością. Bowiem umieściła Pani w książce cenne porady z wyjaśnieniem — dlaczego je stosować.
A dlaczego tak naprawdę zwlekałam? Niestety muszę przyznać, że chyba szkoda było mi pieniędzy 🙈
Ale teraz proszę napisać, wszędzie, gdzie się da, że warto, bo to najlepsza bezglutenowa książka kucharska…
Bo pierogi to była moja zmora, a teraz lepienie to dla mnie relaks...
A jest w tej książce o wiele więcej fajnych przepisów."
Zdaniem Ewy, która żyje z celiakią już 15 lat i świetnie sobie radzi w kuchni, to najlepsza bezglutenowa książka kucharska na świecie. Jestem wzruszona, bo takie słowa dodają mi skrzydeł do dalszej pracy ❤️ Dziękuję ❤️
Może nie wszyscy wiecie, ale dostępne jest już drugie wydanie książki kucharskiej i poradnika "W kuchni Bezglutenowej Mamy". Pierwsze wydanie z 2021 r. rozeszło się w ciągu niespełna trzech lat, to było 3 tys. egzemplarzy. Moja bezglutenowa książka kucharska powędrowała do osób na diecie nie tylko w Polsce, ale też w Austrii, Irlandii, Anglii, Niemczech, Czechach i Stanach Zjednoczonych.
W 2024 r. ukazało się II wydanie, wprowadziłam kilka edytorskich poprawek, kilka nowych przepisów i zdjęć. Poza tym II wydanie nie różni się od pierwszego. Partnerem generalnym, podobnie jak w I edycji, jest polski producent bezglutenowy - Balviten.
Na blisko 400 stronach elegancko wydanej książki znajdziecie 150 przepisów bezglutenowych, poradnik o życiu na diecie, wskazówki dla rodziców, informator zakupowy, porady specjalistów. Często słyszę, że "W kuchni Bezglutenowej Mamy" to taka bezglutenowa biblia, że powinna być w każdym domu, w którym ktoś jest na diecie gluten-free. Dziękuję za takie słowa, to naprawdę budujące i wzruszające.
KOMENTARZE