Wymyśliłam wysokobiałkową pastę śródziemnomorską i od razu się z Wami dzielę, korzystajcie, bo to samo zdrowie, mega porcja białka, no i 100% naturalne składniki.
Zapiszcie przepis koniecznie, bo przyda się nie tylko na śniadanie czy kolację jako dodatek do pieczywa, ale również jako samodzielna przekąska, np. z paluszkami warzywnymi.
Śródziemnomorska pasta wysokobiałkowa, bez mięsa, bez glutenu i mleka to danie dla dzieci i dorosłych, dla sportowców i zwykłych zjadaczy chleba. Serwowałam ją na moich bezglutenowych koloniach i przyznam, że znikała dość szybko z bufetu szwedzkiego.
Co najważniejsze, ma naprawdę dużo białka, co jest szczególnie ważne w diecie bezglutenowej bez mięsa.
A dlaczego nazwałam ją śródziemnomorską pastą? No bo suszone pomidory, dobra oliwa, strączki i oregano to stałe składniki najzdrowszej na świecie diety śródziemnomorskiej :)
To co, do dzieła!
PS Suszone oregano bezglutenowe, bardzo dobrej jakości, kupisz w MAGROS.
Bezglutenową pastę śródziemnomorską przygotujesz przy użyciu blendera, thermomixa lub tylko samego noża i widelca.
Wysokobiałkowa pasta śródziemnomorska zachowuje w lodówce świeżość przez 3-4 dni, więc warto przygotować większą porcję na zapas.
Wysokobiałkowa pasta śródziemnomorska jest łatwa i szybka w wykonaniu. Uwaga, można się od niej uzależnić :)
KOMENTARZE