Andrzejki bez glutenu da się przeżyć i to całkiem smacznie. Co powiecie na włoskie, bezglutenowe paluchy chlebowe z pesto? Lekkie i puszyste, idealne do maczania w dobrej oliwie lub zjadane jako przystawka do zimnego piwa? Bezglutenowe paluchy chlebowe o smaku pesto lub pizzy zdążycie przygotować godzinę przed przyjściem gości – bo potrzebne są proste składniki, a ciasto bardzo krótko rośnie. I jeszcze coś – bezglutenowe paluchy chlebowe możecie zapakować do papierowej torebki i wziąć do szkoły czy na imprezę. Oczywiście takie paluszki chlebowe można nafaszerować dowolnymi dodatkami – czekoladą, pastą z papryki albo kremem pomidorowym z bazylią. Pierwszy raz zjadłam je kilka dni temu u zaprzyjaźnionej Izy z Poznania. Smakowały bosko do sałatki greckiej. Nie dostałam jednak przepisu na włoskie, bezglutenowe paluchy chlebowe, tylko stworzyłam go od podstaw. Takie sobie dałam wyzwanie ;) A ponieważ przed nami Andrzejki bez glutenu, upieczcie je koniecznie ;)
KOMENTARZE