Już w najbliższą sobotę, 11 kwietnia odbędą się w Lesznie bezpłatne warsztaty kulinarne „Naturalna kuchnia bez glutenu”. Podczas zajęć przygotujemy dania m. in. na bazie amarantusa i gryki, bez użycia miksów. Pokażemy, jak można odżywiać się bezglutenowo, a jednocześnie naturalnie i zdrowo. Warsztaty organizuje leszczyński oddział Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Jest jeszcze kilka wolnych miejsc.
Leszczyński Oddział Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej zaprasza na bezglutenowe warsztaty kulinarne „Naturalna kuchnia bez glutenu” dla zaawansowanych celiaków (ale i dla początkujących). Warsztaty odbędą się w sobotę, 11 kwietnia, w godzinach od 10 do 15 w Zespole Szkół Rolniczo – Budowlanych w Lesznie (Wielkopolska) przy ul. 1 Maja 1. Zajęcia są bezpłatne, ale obowiązują zapisy. Pierwszeństwo zapisów dla członków Stowarzyszenia i osób, które chcą się do nas przyłączyć (na miejscu będzie można wypełnić deklarację).
Zapisy drogą mailową: m.soltysiak@celiakia.pl. W zgłoszeniu należy podać imię i nazwisko uczestnika (w przypadku zgłaszania dziecka – także jego wiek) oraz kto z rodziny należy do Stowarzyszenia.Zaakceptowane zgłoszenia zostaną potwierdzone e-mailem zwrotnym.
Szczegółowe informacje: Marta Krzyżanowska-Sołtysiak, tel. 602 383 840.
W programie: bezglutenowe potrawy z naturalnych mąk i składników, bez użycia miksów. Przygotujemy m. in. chleb bezglutenowy, paluszki, naleśniki, ciasto, a także bezglutenowe lasagne. Niespodzianką będzie udział niecodziennego gościa.
Znamy też już termin bezglutenowego pikniku z okazji Dnia Dziecka. Impreza odbędzie się w niedzielę, 7 czerwca w Lesznie. Z kolei bezglutenowy piknik w Poznaniu planujemy w niedzielę, 31 maja. Niebawem zostaną ogłoszone zapisy.
KOMENTARZE