To bezglutenowe ciasto jest drogie, ale upieczesz je tylko raz w roku, więc warto się skusić. Rozpieszcza wszystkie zmysły i zachowuje świeżość bardzo, bardzo długo.
Oto wykwintny piernik bezglutenowy, z malinami i marcepanem, bez mleka, bez miksów, z mąk jednorodnych. Wyobrażasz sobie aromatyczne, głębokie nuty przypraw korzennych, które idealnie komponują się z bogatym, słodkim marcepanem? Do tego dodaj soczyste, lekko kwaskowate maliny przełamujące słodycz, i kremową, rozpływającą się w ustach czekoladę...
Przygotowanie wykwintnego piernika bezglutenowego jest również przyjemnością - proces tworzenia tej słodkiej symfonii smaków to wspaniała okazja do eksperymentowania w kuchni, do stworzenia zmysłowego ciasta, które jada się tylko raz w roku.
Pamiętaj: wszystkie składniki sypkie, np. mąki, skrobie i proszek do pieczenia muszą być oznaczone na etykiecie jako BEZGLUTENOWE.
Użyj formy o wymiarach około 30 x 10 cm. Wszystkie mąki muszą mieć oznaczenie: BEZGLUTENOWE.
Podoba Ci się mój przepis? Chcesz wspierać rozwój portalu Bezglutenowamama.pl? Możesz kliknąć w ikonę poniżej, wypijmy razem dobrą kawę :)
👇👇👇👇
/współpraca reklamowa/