Już za dwanaście dni w Zielonej Górze (lubuskie) odbędą się bezpłatne warsztaty „Bezglutenowa kuchnia czeska”. Na produktach Jizerskich Pekarny przygotujemy m. in. znakomite bezglutenowe langosze, pizzę, rogale z kminkiem (lub bez), a także babeczki amarantusowe i ciasteczka. Zapisy już się rozpoczęły i z każdym dniem ubywa miejsc. Zapraszamy dorosłych, mile widziane będą dzieci.
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej zaprasza dorosłych i dzieci na bezpłatne warsztaty bezglutenowe w Zielonej Górze. Odbędą się w sobotę, 14 marca, w godzinach od 10 do 16 w pracowni kulinarnej w Zespole Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego przy ul. Botanicznej 66, budynek F na parterze.
Pierwszeństwo zapisów dla członków Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz dla osób, które chcą przystąpić do stowarzyszenia (www.celiakia.pl).
Liczba miejsc jest ograniczona. Każde przyjęte zgłoszenie zostanie potwierdzone e-mailem.
Zapisy: m.soltysiak@celiakia.pl. W zgłoszeniu proszę podać imię i nazwisko uczestnika (ewentualnie dane i wiek dziecka) oraz kto z rodziny należy do stowarzyszenia. Proszę też zaznaczyć, czy zapisujące się osoby chcą przystapić do Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej (o ile jeszcze nie należą). Więcej informacji: Marta Krzyżanowska-Sołtysiak, tel. 602 383 840, www.celiakia.pl.
Przygotujemy dania czeskiej kuchni m. in. bezglutenową pizzę, rogale amarantusowe, chleb z kminkiem, drożdżówki z budyniem i brzoskwiniami, muffinki bananowe, czeskie langosze oraz knedle. W programie także degustacja bezglutenowych produktów Jizerskich Pekarny i bezglutenowych dań gotowych Expres Menu oraz promocyjne zakupy produktów Jizerskich Pekarny prosto z Czech. Uczestnikom zaoferujemy gorące i zimne napoje (m. in. wyśmienita kawa z ekspresu). Na miejscu będzie można otrzymać edukacyjne materiały stowarzyszenia.
Partnerem warsztatów są Jizerske Pekarny z Czech.
KOMENTARZE