Jesteś na diecie bezglutenowej i tęsknisz za smakiem domowego, puszystego ciasta z owocami? I żeby tak wszyscy domownicy razem usiedli do stołu i cieszyli się wspólnym czasem i słodkim ciastem, pysznym dla każdego?
Oto przepis na odwrócone bezglutenowe ciasto figowe. Powstaje z kilku prostych składników, takich jak masło, jajka, cukier, mąka ... Tak, jak piekło się dawniej, od zawsze.
Przepis został stworzony na bazie mieszanki bezglutenowej MultiMix marki Incola, która ma unikalny skład, dlatego nie podmieniaj jej na inny mix. Podmienić za to można owoce i zamiast fig użyć śliwek, jabłek, bananów, nektarynek - na co tylko masz ochotę.
Od raz życzę smacznego, to bezglutenowe odwrócone ciasto figowe zdobędzie serca każdego, kogo poczęstujesz...
Potrzebna będzie też forma o średnicy około 20 cm, arkusz papieru do pieczenia, 1/3 łyżeczki masła , 1 łyżeczka bezglutenowej bułki tartej.
Pamiętaj! Wszystkie składniki muszą mieć pokojową temperaturę.
Wyłącz piekarnik, po 10 minutach obróć formę do góry dnem i wysuń ciasto na drewnianą deskę. Gdy przestygnie, podawaj z dobrą kawą.
KOMENTARZE