Zapraszamy do Poznania na bezglutenowe warsztaty kulinarne „Smaczne Mikołajki z Glutenexem”, polskim producentem licencjonowanej żywności bezglutenowej. Warsztaty odbędą się w niedzielę, 6 grudnia, w godz. 11-16 w Zespole Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej 49 (II piętro) w Poznaniu. Zapraszamy dzieci i dorosłych na diecie bezglutenowej.
Przygotujemy wspólnie m. in. pierniczki, pierogi, ciasta, dania z ryb i roślin strączkowych, a także bezglutenowe pieczywo na bazie mąk Glutenexu i Amarello. W programie zajęć także wykład o produktach bezglutenowych, kącik dziecięcy poznańskiego przedszkola Bambini, konkursy i stoisko sklepu Gluten-free.pl z Leszna (promocyjne ceny mąk, pieczywa i przekąsek), a także mikołajkowe upominki dla bezglutenowych dzieci. Zapraszamy bezglutenowe rodziny.
Warsztaty są bezpłatne, ale obowiązują zapisy drogą e-mailową: m.soltysiak@celiakia.pl. Liczba miejsc jest ograniczona, pierwszeństwo zapisów dla członków Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej (można się przyłączyć do stowarzyszenia przed warsztatami). W zgłoszeniu proszę podać imię i nazwisko zgłaszanych osób, ich wiek, miejscowość, numer telefonu oraz nazwisko osoby z rodziny, która należy do stowarzyszenia.
Proszę także podać dodatkowe alergie bezglutenowych dzieci (np. mleko, soja, kukurydza itp.). Każde przyjęte zgłoszenie zostanie potwierdzone e-mailem. Osoby zapisane, które z różnych względów zrezygnują z udziału w warsztatach, prosimy o wcześniejsze zgłoszenie rezygnacji, by z miejsca skorzystały osoby z listy rezerwowej. Szczegółowe informacje: Marta Krzyżanowska-Sołtysiak, 602 383 840.
KOMENTARZE