Blog

Sezon na pierogi z jagodami!

02/07/2018

Sezon na pierogi z jagodami!

02/07/2018

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Wczoraj w borach dolnośląskich udało nam się kupić w dobrej cenie świeże jagody. To oznacza tylko jedno: bezglutenowe pierogi z jagodami, które uwielbiamy. Przeczytajcie, jak je przygotować. Nie ma już w Polsce najlepsze mixu na bezglutenowe pierogi z Nutrifree, ale jak wiecie z mojego kanału na YouTube  doskonale sprawdzi się również Mix B Schaer. Ten mix kupicie w wielu marketach, a jagody znajdziecie z pewnością na targowiskach. Zapewniam, że pierogi bezglutenowe z jagodami zasmakują wszystkim domownikom. Polane śmietaną i posypane cukrem  – po prostu boskie :). A jeśli chcecie na własne oczy zobaczyć, jak ulepić doskonałe pierogi bezglutenowe – TUTAJ kliknijcie. 

Przepis na bezglutenowe pierogi z jagodami

Mój przepis na bezglutenowe pierogi z jagodami znajdziecie TUTAJ.  W tej wersji korzystam z jajek, ale nie są one konieczne. Jeśli zależy Wam na przepisie na pierogi bezglutenowe bez jajek – skorzystajcie z innej receptury na ciasto – KLIKNIJ. Zamiast mixu marki Nutrifree , który jest już niedostępny w Polsce, użyjcie mixu B Schaer lub Mix for Bread Balviten. Można je kupić m. in. w sieciach Carrefour, Rossmann, a także w wielu sklepach internetowych. 

Mrożenie pierogów

Bezglutenowe pierogi z jagodami można oczywiście zamrozić i podawać na jesienne lub zimowe podwieczorki. Najlepiej mrozić surowe pierogi, układając je na tacce, a potem zsypując do pudełka lub woreczka. Jak gotować mrożone pierogi bezglutenowe? Wrzucamy je do osolonej, wrzącej wody z dodatkiem tłuszczu i gotujemy na małym ogniu przez 7-10 minut. Podajemy z dowolnymi dodatkami: ze śmietana i cukrem lub z samym cukrem. 

Zobacz filmik, jak Bezglutenowa Mama lepi pierogi

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się