Blog

Pyszne wrapy bezglutenowe - szybki przepis Bezglutenowej Mamy

10/10/2022

Pyszne wrapy bezglutenowe - szybki przepis Bezglutenowej Mamy

10/10/2022

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Wrapy bezglutenowe do pracy i do szkoły

Gdy moja Zosia była w szkole podstawowej, raz po raz szykowałam jej nietuzinkowe drugie śniadania bezglutenowe. Raz było to sushi, kiedy indziej paszteciki albo właśnie bezglutenowe wrapy pełne warzyw i białka. Najczęściej korzystałam z tortilli, które sama usmażyłam, ale sięgałam też po gotowe wrapy włoskiej marki Dr. Schär (są też dostępne wrapy firmy Bezgluten oraz innych marek np. w Auchan). Są wegańskie, na bazie skrobi i mąki ryżowej, nie zawierają kukurydzy, a jedynym alergenem jest białko sojowe. Łatwo je przygotować: wystarczy 1-2 minuty na suchej patelni lub w piekarniki - wtedy odzyskują elastyczność i łatwo zawinąć w nie warzywa, mięso, hummus czy różne pasty. Pycha!

Jeśli macie czas, polecam przygotowanie własnych tortilli, zobaczcie to na tym krótkim filmiku. 

Poznaj pełen skład wrapów bezglutenowych Dr. Schär
wraps bezglutenowy schar

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się