10/10/2022
10/10/2022
Gdy moja Zosia była w szkole podstawowej, raz po raz szykowałam jej nietuzinkowe drugie śniadania bezglutenowe. Raz było to sushi, kiedy indziej paszteciki albo właśnie bezglutenowe wrapy pełne warzyw i białka. Najczęściej korzystałam z tortilli, które sama usmażyłam, ale sięgałam też po gotowe wrapy włoskiej marki Dr. Schär (są też dostępne wrapy firmy Bezgluten oraz innych marek np. w Auchan). Są wegańskie, na bazie skrobi i mąki ryżowej, nie zawierają kukurydzy, a jedynym alergenem jest białko sojowe. Łatwo je przygotować: wystarczy 1-2 minuty na suchej patelni lub w piekarniki - wtedy odzyskują elastyczność i łatwo zawinąć w nie warzywa, mięso, hummus czy różne pasty. Pycha!
Jeśli macie czas, polecam przygotowanie własnych tortilli, zobaczcie to na tym krótkim filmiku.
Zapisz się
KOMENTARZE