W najnowszym magazynie „Przyjaciółka” pojawiła się cała kolumna poświęcona bezglutenowym przepisom. Redakcja opublikowała trzy przepisy na słodkie, bezglutenowe wypieki z bloga Bezglutenowej Mamy: sernik, ciasteczka oraz brownie z prosa. Jest więc i słodko i zdrowo ;)
Cieszę się tym bardziej, że przepisy tworzymy wspólnie z Wami, konsultując, wymieniając uwagi i doświadczenia.
W magazynie, który jeszcze tylko dziś jest do nabycia w kioskach (do 20 maja) aż dwie strony poświęcono bezglutenowemu gotowaniu. Przyznam, że do ostatniej chwili nie wiedziałam, które przepisy znajdą się na łamach dwutygodnika. Redakcja sama wybrała przepisy z mojego bloga, upiekła słodkości i wykonała zdjęcia. Nie miałam więc w tym żadnego udziału. Przyznam jednak, że wybór był trafiony. Oto czytelniczki „Przyjaciółki” mogą skorzystać z przepisów, w których bazą są naturalne składniki, jak choćby bezglutenowe brownie z prosa.
„Przyjaciółka” napisała też o zbliżającym się Międzynarodowym Dniu Celiakii oraz o targach Gluten Free Expo 2015. Impreza już w najbliższy piątek i sobotę, 22-23 maja w hotelu Gromada w Warszawie.
Oto przepisy, które wybrała redakcja magazynu: