Blog

Po prostu bułki, a mówią, że nadzwyczajne - oto nowe pieczywo bezglutenowe włoskiej marki Schär

20/10/2023

Po prostu bułki, a mówią, że nadzwyczajne - oto nowe pieczywo bezglutenowe włoskiej marki Schär

20/10/2023

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Po prostu bułki - sprawdzamy nowe pieczywo bezglutenowe od Schär

Bywa, że pieczywo bezglutenowe jest krytykowane za specyficzny smak i konsystencję, ale nie dotyczy to produktów włoskiej marki Schär. kto jest na diecie bezglutenowej, ten już to wie. 

Nowe bułki bezglutenowe tej firmy, które właśnie pojawiły się w Polsce, jak dotąd zbierają same pochwały. Niektórzy moi znajomi mówią wręcz, że są nadzwyczajne. Dlatego postanowiłam się im przyjrzeć. Zastanowiło mnie też hasło promocyjne: po prostu bułki. Brzmi tak domowo i ciepło.

Czy nowe bułki bezglutenowe Schär zadomowią się w mojej rodzinie? Już nam się podoba to, że łatwo się kroją i smarują masłem, nie kruszą się i nie łamią, a to połowa sukcesu w przypadku pieczywa bezglutenowego. 

A jak Wy oceniamy ich smak?

Po prostu bułki - miękkie, bardzo smaczne

Przetestowaliśmy już trzy opakowania nowych bułek bezglutenowych Schär i poznaliśmy osobiście ich zalety. Oto one:

  • małe opakowanie zawiera 2 bułki, które zjada się w ciągu jednego dnia, więc nie zdążą wyschnąć ani sczerstwieć
  • łatwo się kroją zarówno w pół, jak i w małe kromeczki
  • nie kruszą się i nie wgniatają podczas smarowania, zachowują sprężystość
  • nie trzeba ich odpiekać - są gotowe do użycia po otwarciu opakowania
  • mają neutralny smak, zatem smakują ze wszystkimi dodatkami
  • nawet suto obłożone dodatkami nie pękają, nie łamią się podczas jedzenia
  • kolorem i konsystencją nie odbiegają od klasycznych bułek pszennych z piekarni, co docenią dzieci i młodzież na diecie bezglutenowej
Po prostu bułki - miękkie, bardzo smaczne

Nowe bułki bezglutenowe Schär zostały stworzone specjalnie z myślą o upodobaniach smakowych celiaków z Polski, Słowacji i Czech, tylko tam są dostępne. 

po prostu bułki - nowe bułki bezglutenowe schar 2023
Po inne nowości, przepisy i konkury zaglądaj na Facebooka marki Schär

A inne zalety?

  • bułeczki są wypiekane z wysokiej jakości składników
  • dodatek zakwasu nadaje im "glutenowy" smak i dodaje wartości odżywczych
  • wysoka zawartość błonnika i żelaza
  • bardzo niska zawartość tłuszczów nasyconych 
  • nie zawierają mleka, jajek, pszenicy
  • aż trzy rodzaje błonnika w składzie
A inne zalety?

Konkurs z Schär! Super nagroda!


Z okazji wprowadzenia nowych bułek bezglutenowych, producent zaprasza do udziału w konkursie z atrakcyjną nagrodą! 

Wystarczy do 2 listopada zrobić zdjęcie z nowymi bułkami i udostępnić je na swoim profilu instagramowym (opakowanie nie musi być widoczne). Trzeba podać hasztag POPROSTUBUŁKI i oznaczyć instagramowy profil  @schar_polska. Wyniki będą 3 listopada! Do wygrania jest bezglutenowy weekend dla dwóch osób!


Poznaj więcej zalet i skład nowych bułek bezglutenowych Schär


Wyświetl ten post na Instagramie

Post udostępniony przez Schär Gluten-Free Polska (@schar_polska)

Tu można kupić nowe bułki bezglutenowe Schär


{współpraca reklamowa]


KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się