Blog

Mikołajki w Poznaniu upieczemy pierniczki z Glutenexem

04/12/2014

Mikołajki w Poznaniu upieczemy pierniczki z Glutenexem

04/12/2014

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Po raz pierwszy w Poznaniu! Pieczenie bezglutenowych pierników! To niespodzianka, jaką przygotowało dla najmłodszych celiaczków Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

Spotykamy się za tydzień, w sobotę 13 grudnia po południu, w restauracji w okrąglaku Rotondo Fit Food, należącej do programu Menu bez Glutenu.

 

418190_4161 „BEZGLUTENOWE MIKOŁAJKI z Glutenexem” w Poznaniu. Spotkanie dla dzieci i dorosłych z celiakią i na diecie bezglutenowej odbędzie się w sobotę, 13 grudnia 2014 r., w godzinach od 14 do 17 w restauracji Rotondo Fot Food przy ul. Mielżyńskiego 14 w Poznaniu (w Okrąglaku na parterze – dojazd), należącej do programu Menu bez Glutenu. W programie dla dzieci: pieczenie bezglutenowych pierników z firmą GLUTENEX, degustacja bezglutenowych hot-dogów i kopytek oraz mikołajkowe paczki.

 

 

rotondoDorośli będą mogli napić się wyśmienitej kawy lub herbaty oraz posmakować bezglutenowych ciast (zakupionych w restauracji we własnym zakresie w promocyjnych cenach w Rotondo Fit Food), porozmawiać, zaplanować imprezy na kolejny rok.

Zgłoszenia można przesyłać na adres e-mail: m.soltysiak@celiakia.pl

 

 

 

walekNależy podać imię i nazwisko oraz wiek dziecka i ewentualne alergie pokarmowe (oprócz glutenu) oraz czy rodzic należy do stowarzyszenia. Prosimy przynieść foremki do wykrajania pierniczków oraz wałki do ciasta bezglutenowego.

W sobotę podczas mikołajek w restauracji Rotondo Fit Food będzie można zjeść ciepły, bezglutenowy posiłek (standardowo w weekendy restauracja nie oferuje bezglutenowego menu).

 

 

 

Osoby zainteresowane proszone są o wcześniejsze złożenie zamówienia e-mailem. Do wyboru będą:

DANIA OBIADOWE:

1.KURCZAK W ORZECHOWYM CURRY Z WARZYWAMI + DZIKI RYŻ-ok.550 g/porcja-30,00 zł

2.KĄSKI INDYKA W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW + ZIEMNIAKI GOTOWANE-ok.550 g/porcja-30,00 zł

3.MAKARON SOJOWY Z SEREM TOFU ,SZPINAKIEM I BROKUŁEM NA SPOSÓB ORIENTALNY-ok.550 g/porcja-30,00 zł

4.NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE Z BIAŁYM SERKIEM I PIGWĄ-(3 szt.)+ SAŁATKA OWOCOWA-ok.150g-30,00 zł

 

CIASTA:

1.SZARLOTKA Z PRAŻONYMI PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI-porcja 8 zł

2. SERNIK WANILIOWY Z BUDYNIEM BEZGLUTENOWYM-porcja 8 zł

 

 

Więcej informacji o imprezie: Marta Krzyżanowska-Sołtysiak, tel. 602 – 383 – 840, www.celiakia.pl.

 

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się