06/06/2017
06/06/2017
Na naszym bezglutenowym pikniku 10 czerwca w Lesznie firma SmakMak będzie serwować bezglutenowe flaczki oraz bezglutenowy chleb ze smalcem. A do tego… niespodzianka od pana Kuby, gospodarza pracowni ogrodniczej, w której będziemy piknikować: małosolne ogórki własnej produkcji (na zdjęciu), pochodzące z upraw bez chemii! Dziś próbowałam tego rarytasu: REWELACJA!
Uczestnicy bezglutenowego pikniku w Lesznie (czyli I Wielkopolskiego Dnia Diety Bezglutenowej) będą mieli okazję skosztować tego, co jada się na wszystkich piknikach. Firma SmakMak będzie bowiem serwować chleb bezglutenowy ze smalcem i z ogórkami. Będą to ogórki małosolne, ekologiczne (choć bez certyfikatu), domowe. Jakub Puślednik, gospodarz pracowni ogrodniczej Zespołu Szkół Rolniczo – Budowlanych w Lesznie przygotował według swojej receptury 4 kilogramy tego smakołyku. W składzie są: ogórki, czosnek, chrzan i koper. Wszystko świeże, z własnej uprawy. Kochani, nie ukrywajmy: nie wystarczy tych ogórków dla wszystkich, więc kto pierwszy ten lepszy….. Zapraszamy na piknik Bezglutenowej Mamy do Leszna!
Zapisz się
KOMENTARZE