Ten przepis zachwycił wszystkich, którzy przyjechali na sobotnie warsztaty bezglutenowe u Bezglutenowej Mamy. Jest szybki i dziecinnie prosty! Nawet dla obustronnie leworęcznych w kuchni!
To meksykańskie quesadillas bez glutenu, na bazie włoskich wrapów Schär. Takie bezglutenowe danie w duchu zero waste, czyli z resztek w lodówce. Proste, a jednocześnie będą hitem każdej imprezy: sylwestrowej, urodzinowej czy wieczoru filmowego z przyjaciółmi.
Nie musisz kupować żadnych specjalnych składników, niezbędne są jedynie bezglutenowe tortille (gotowe lub domowe, wkrótce wrzucę tu przepis) i ser mozarella lub żółty.
Lećmy do kuchni, bezglutenowe quesadillas będzie gotowe w 5 minut!
Choć nazwa: bezglutenowe quesadillas brzmi egzotycznie, to nic innego jak dwa placki tortilli faszerowane serem i paroma drobiazgami z lodówki
W sobotnich warsztatach bezglutenowych dla młodzieży u Bezglutenowej Mamy wzięło udział 20 uczestników - oni pracowali w kuchni, a ich rodzice przy kawie i cieście rozmawiali o blaskach i cieniach życia z celiakią i na diecie bezglutenowej.
Partnerem warsztatów była marka Schär
KOMENTARZE