Blog

9

Konkurs „Amarello ze smakiem”

23/01/2016

Konkurs „Amarello ze smakiem”

23/01/2016

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Lubisz gotować, cenisz zdrową dietę bezglutenową i lubisz eksperymentować z nowymi produktami? Weź udział w konkursie „Amarello ze smakiem” Bezglutenowej Mamy oraz firmy Kubara. Przygotuj danie z użyciem jednego lub dwóch produktów marki Amarello, a przepis wstaw w komentarzu pod tym artykułem. Konkurs trwa do 10 lutego. Do wygrania są trzy zestawy bezglutenowych produktów Amarello.

 

warsztaty ZSG Poznan XII 2015 (25)Bezglutenowy konkurs „Amarello ze smakiem” adresowany jest do osób na diecie bezglutenowej lub do rodziców bezglutenowych dzieci. Wystarczy, że z użyciem jednego lub dwóch wybranych produktów marki Amarello (oraz z innych składników) przygotujecie bezglutenowe danie. Wybór jest nieograniczony: pieczywo, słodkie wypieki, dania śniadaniowe, desery, przekąski, potrawy obiadowe i wszelkie inne.

 

amarelllo (3)Sfotografujcie produkty użyte do wykonania potrawy, a także potrawę. Przepis wraz ze zdjęciami i danymi adresowymi prześlijcie do 10 lutego na adres e-mail: marta@bezglutenowamama.pl. Szczegółowy regulamin konkursu dostępny jest poniżej. Jeśli brak Wam czasu na wykonywanie zdjęć, swój autorski przepis podajcie w komentarzu pod tekstem.

 

amarelllo (1)Zwycięzcy pierwszego, drugiego i trzeciego miejsca otrzymają nagrody o wartości odpowiednio: 60 zł, 45 zł i 30 zł. Będą to produkty bezglutenowe Amarello, ufundowane przez sponsora konkursu (szczegółowy wykaz nagród dostępny jest w regulaminie poniżej).

Jury weźmie pod uwagę walory smakowe i zdrowotne wykonanej potrawy, a nie jakość nadesłanych zdjęć.

 

amarelllo (4)Marka Amarello niedawno wzbogaciła się o kolejne mąki bezglutenowe, opatrzone międzynarodowym znakiem Przekreślonego Kłosa.

Do grona produktów z amarantusa, prosa, lnu dołączyły m. in. mąki: owsiana, gryczana, jaglana, ryżowa, z sorgo, a także bezglutenowa owsiana granola i płatki owsiane bezglutenowe.

 

 

amarelloTak bogaty wybór produktów stwarza nieograniczone możliwości stosowania zdrowej, dobrze zbilansowanej diety bezglutenowej.

Coraz częściej w literaturze podkreśla się znaczenie bezglutenowego owsa, gryki, sorgo czy prosa w diecie bezglutenowej dzieci i dorosłych. Dobrze, że na naszym rynku pojawia się coraz więcej certyfikowanych produktów zbożowych. Korzystajmy z nich na zdrowie.

 

 

REGULAMIN KONKURSU „AMARELLO ZE SMAKIEM”:

Regulamin konkursu kulinarnego dla osób stosujących dietę bezglutenową, zorganizowanego przez autorkę bloga www.bezglutenowamama.pl przy udziale firmy Kubara, producenta bezglutenowej marki Amarello.

  1. Organizatorem konkursu „Amarello ze smakiem” na przepis na bezglutenowe danie (zwany dalej konkursem) jest autorka bloga www.bezglutenowamama.pl, zwana dalej organizatorem. Sponsorem konkursu jest firma Kubara sp. j.
  2. Konkurs jest jednoetapowy i otwarty.
  3. Przedmiotem konkursu jest przygotowanie przepisu z wykorzystaniem jednego lub dwóch produktów marki Amarello (wykaz produktów w załączniku pod regulaminem) oraz wykonanie fotografii składników i bezglutenowego dania i nadesłanie ich wraz z przepisem e-mailem na adres organizatora – ALE DOPUSZCZA SIĘ RÓWNIEŻ PODANIE PRZEPISU W KOMENTARZU POD ZDJĘCIEM.
  4. Konkurs „Amarello ze smakiem” trwa od 23 stycznia 2016 r. do 10 lutego 2016 r. Termin nadsyłania prac I WPISYWANIA KOMENTARZY mija 10 lutego 2016 r. o godzinie 23.59. Prace należy przesłać na adres e-mail: marta@bezglutenowamama.pl.
  5. Do konkursu można zgłaszać prace dotąd nie publikowane, przygotowane i wykonane własnoręcznie przez osoby będące na diecie bezglutenowej lub przez rodziców bezglutenowych dzieci.
  6. Każdy uczestnik może przysłać tylko jedną pracę konkursową – czyli jeden przepis wraz ze zdjęciem potrawy i ze zdjęciem produktów.
  7. Uczestnikami konkursu nie mogą być członkowie rodzin organizatora ani sponsora konkursu.
  8. Praca konkursowa powinna spełniać następujące warunki:

– należy nadesłać przepis w pliku Word, a także dwie fotografie: zdjęcie składników użytych w przepisie oraz zdjęcie potrawy. Dopuszcza się również prace konkursowe nadesłane w postaci komentarza pod tym artykułem.

– przepis musi być autorski i bezglutenowy, a do jego wykonania należy użyć jednego lub dwóch bezglutenowych produktów marki Amarello (wykaz w załączniku pod regulaminem), a także innych składników;

– fotografia musi spełniać warunki zdjęcia amatorskiego, powinna mieć max wymiary 600×480 pikseli;

– w nazwie fotografii (w pliku) należy wpisać imię i nazwisko autora pracy oraz nazwę potrawy;

– w e-mailu – zgłoszeniu do konkursu należy podać następujące dane: imię, nazwisko, wiek, adres, adres e-mail, numer telefonu, a także oświadczenie, iż autor pracy jest osobą na diecie bezglutenowej.

  1. Autorzy prac, poprzez wzięcie udziału w konkursie, wyrażają zgodę na publikację ich fotografii do promocji na blogu bezglutenowamama.pl, na fanpage bloga, a także na stronie internetowej sponsora, sklepie internetowym sponsora i jego fanpage’u.
  2. Zwycięzcy konkursu wyrażają zgodę na publikację ich imienia, nazwiska i miejscowości na blogu bezglutenowamama.pl i na fanpage bloga.
  3. Jury wybierze najciekawsze pracę i ogłosi wyniki do 20 lutego 2016 r.
  4. Zdobywcy pierwszego, drugiego oraz trzeciego miejsca otrzymają następujące nagrody rzeczowe, ufundowane przez producenta bezglutenowej marki Amarello.

I miejsce – nagroda o wartości 60zł (amarantus ekspandowany, Amarelki, mąka amarantusowa prażona, mąka gryczana, musli owsiane, płatki owsiane JUMBO, granola owsiana, owsianka z amarantusem i owocami leśnymi);

II miejsce – nagroda o wartości 45zł (amarantus ekspandowany, Amarelki, mąka amarantusowa prażona, mąka gryczana, płatki owsiane JUMBO, granola owsiana)

III miejsce – nagroda o wartości 30zł (amarantus ekspandowany, mąka gryczana, płatki owsiane JUMBO, granola owsiana)

 

Załącznik do regulaminy konkursu „Amarello ze smakiem”:

WYKAZ PRODUKTÓW AMARELLO DO UŻYCIA W PRZEPISACH:

 

KOMENTARZE (9)

Dorota 10/02/2016 22:41
Z racji ostatniego Czwartku....Tłustego zrobiłam racuszki z bananami i jabłkiem. Łyżeczkę drożdży rozpuścić w szklance mleka i 1 łyżką cukru. wymieszać z 250 gr kaszy gryczanej. Dodać 2 lýżki mielonego lnu, łyżkę oleju kokosowego i zmiksować. Dodać 2 rozgniecione banany i pół startego jabłka. Wymieszać i smażyć.
admin 11/02/2016 10:05
Dzięki, jury już obraduje :)
anita 10/02/2016 19:34
muffinki samo zdrowie: składniki 3 jajka.3/4 szkl mąki bezglutenowej u mnie mehl farine .1/4 szkl mąki z amarantusa. 1 lyzeczka proszku do pieczenia.3/4 szkl cukru lub 2 lyzeczki ksylitolu . 1 lyzeczka lnu mielonego. płatki.medalowe. wykonanie: białka ubic powoli dodać ksylitol następnie dodać żółtka kolejno mąkę z proszkiem płatki migdalowe i len pieczemy 30minut 180°C
admin 11/02/2016 10:06
Dzięki, jury bierze się do pracy :)
Hania 10/02/2016 19:32
Przepis na konkurs "Amarello ze smakiem" Kurczak w ziołach otulony płatkami owsianymi i płatkami lnianymi Składniki *podwójna pierś z kurczaka lub dwie pojedyncze :) *przyprawa pomidorowo-czosnkowa z bazylią firmy Dary Natury (opcjonalnie inne zioła) *sól *sok z cytryny *bezglutenowe płatki owsiane Amarello (ok.4-5 łyżek) *bezglutenowe płatki lniane Amarello (ok.4-5 łyżek) *oliwa z oliwek (ok.1-2 łyżeczki) *białko jaja Sposób Pierś z kurczaka umyć,można podzielić na mniejsze części. W małej miseczce wymieszać sok z cytryny, zioła i sól, następnie zamarynować kurczaka. Mięso obtoczyć w białku, następnie w płatkach owsianych lub płatkach lnianych. Można też wymieszać płatki ze sobą i obtoczyć w nich kurczaka ( według upodobań) :) Patelnie grillową posmarować oliwą i smażyć kurczaka na wolnym ogniu aż panierka się ładnie zrumieni. Kurczaka można też zapiec w piekarniku. Podawać z ryżem i gotowanymi na parze warzywami .Można też sporządzić dip na bazie (jogurtu naturalnego, majonezu) i ulubionych ziół .
admin 11/02/2016 10:06
Dzięki :)
gosiasit 09/02/2016 21:38
Placuszki kosmitki: *Płatki owsiane błyskawiczne 5łyżek *jajko 1szt *mała garść szpinaku *pół banana *szczypta soli *olej do smażenia Wykonanie: Jajko roztrzepać na puszystą pianę,dodać płatki i wymieszać.Banana rozgnieść dokładnie widelcem,dodać do masy.Szpinak bardzo drobno posiekać dodać do masy i na koniec dodać odrobinę soli.Jeśli masa okaże się za luźna dodać płatki owsiane.Ma mieć konsystencję gęstej śmietany.Mozna użyć blendera,osobiście wolę wymieszane łyżką.Patelnię rozgrzać,posmarować oliwą,nakładać łyżką ciasto i smażyć z obu stron,podawać polane syropem klonowym.
admin 09/02/2016 22:28
Bardzo apetyczne..... mam banana, jutro będzie śniadanie szpinakowo-bananowe :) Dam jednak mrożony szpinak. Będzie ok?
gosiasit 10/02/2016 12:19
Chyba będziesz musiała dodać więcej płatków lub mąki owsianej bo mrożony bedzie miał dużo wody,chyba że odparujesz w rondelku :-) daj znać czy smakuje
Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się