Zamówiłam, zjadłam od razu wszystkie 12 sztuk i ostrzegam: te kruche rogaliki bezglutenowe uzależniają… Są ręcznie lepione z ciasta leżakującego całą noc w lodówce, są „nadziane” pysznymi powidłami i rozpływają się w ustach. I ciągle sięgasz po jeszcze, aż zobaczysz dno w pudełku… To kruche rogaliki bezglutenowe bez laktozy, bez mleka, bez skrobi pszennej bezglutenowej, bez miksów Chylę czoła przed cukiernikiem A ponieważ od niedzieli jestem na cukrowym detoksie, nie zamówię ich w najbliższym czasie. Wiem, że moja silna wola od razu legałby w gruzach na widok pudełeczka… Gdzie je zamówić? W piekarni Putka bez glutenu.
Świeże, kruche rogaliki bezglutenowe nadziewane powidłami to najnowszy produkt piekarni Putka bez glutenu weszły do oferty w lipcu 2018). Piekarnia jak zwykle nas zaskoczyła wprowadzeniem produktu, którego brakowało na rynku (Putka ma już na koncie świeże jagodzianki, drożdżówki, pączki, piernik, tarty, ciasta z galaretką, torty bezglutenowe itd.).
Kruche rogaliki zamówiłam już trzykrotnie i na razie robię sobie przerwę :). Bo jest z nimi pewien kłopot, przynajmniej dla mnie: zjadam od razu całą paczkę i chcę jeszcze….. Rozpływają się w ustach, są kruchutkie, nie zawierają mixów, mleka ani gumy guar, a nadzienie stanowią doskonałej jakości powidła śliwkowe. Czego chcieć więcej? Pełen skład znajdziecie TUTAJ: kruche rogaliki bezglutenowe. Jak już je spróbujecie, koniecznie podzielcie się opinią w komentarzu ;)
Opakowanie z 12 rogalikami kosztuje niespełna 12 zł. Nie są tanie, ale weźcie pod uwagę długi proces technologiczny i ręczną robotę :). Powiem tak: wolę zamówić te rogaliki zamiast lepić, zwłaszcza latem :). I tak w tej piekarni zamawiam bułki hamburgerowe, ciastka, chleb owsiany i pączki, więc dorzucam jeszcze rogaliki i mam darmową przesyłkę ;)
KOMENTARZE