Lubisz pączki, a nie możesz glutenu i drożdży? Kochasz szybkie i tanie przepisy bezglutenowe z prostych składników?
To ten przepis na bezglutenowe minipączki serowe na Tłusty Czwartek jest dla Ciebie! Pączusie nie muszą rosnąć jak drożdżowe pączki, więc ich przygotowanie trwa o wiele krócej.
Nie mają też nadzienia, co zmniejsza ich kaloryczność - a to ogromna zaleta.
Jeśli wydaje Ci się, że ten przepis bezglutenowy jest trudny, bo trzeba wyciskać pączki z rękawa cukierniczego, odcinać ciasto nożyczkami, to ... zobacz na dole wpisu filmik, tam jest wszystko pokazane kok po kroku. Uda Ci się!
Będą też potrzebne: 2 l oleju rzepakowego do smażenia, zwykły rękaw cukierniczy i nożyczki
Jeśli chcesz, żeby bezglutenowe minipączki serowe były mięciutkie i puszyste, ciasto musi mieć dość rzadką konsystencję - żebyś ledwo nadążała za odcinaniem kawałeczków ciasta.
Minipączki najlepiej przechowywać do następnego dnia w foliowym woreczku, ale bez dekoracji. Poniżej zobacz instagramowy filmik.
KOMENTARZE