W każdej zamrażarce w domu celiaka powinno być bezglutenowe ciasto francuskie. W niespełna godzinę można z niego upiec prawdziwe cuda i zaskoczyć domowników czy gości. Oto francuskie paluchy bezglutenowe z wędzony boczkiem i bazylią (lub z salami czy z szynką i pesto – do wyboru). Przepis jest dziecinnie prosty! Francuskie paluchy bezglutenowe z wędzonym boczkiem udadzą się nawet obustronnie leworęcznym „kucharzom” – gwarantuję. Tu nic nie da się zepsuć!
Francuskie paluchy bezglutenowe z wędzonym boczkiem to wstęp do kolejnych wariantów. Jak wspomniałam, można upiec paluchy z ulubioną szynką lub z salami, można posmarować ciasto samym pesto i zrobić wegańską wersję. Ta bezglutenowa przekąska smakuje tak świetnie, że nikt z glutenożerców nie pozna, że je gluten-free. Obiecuję!
Francuskie paluchy bezglutenowe – składniki
około 24 sztuki