03/05/2016
03/05/2016
Od dawna zastanawiałam się, jak smakuje polska surowa długodojrzewająca z firmy Balcerzak i spółka.
Niedawno produkt otrzymał licencję międzynarodowego Przekreślonego Kłosa, jest więc w pełni bezpieczny dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej. I wreszcie możemy go spróbować. Co ważne, ta kiełbasa ma bardzo dobry skład.
Wybierając bezglutenowe wędliny staram się kierować przede wszystkim ich potwierdzoną bezglutenowością oraz składem. I polska surowa długodojrzewająca od Balcerzaka spełnia oba wymogi. Od niedawna ma międzynarodową licencję Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Wreszcie mogę sięgnąć po nią bez obaw o zatrucie glutenem. Przekonuje mnie również etykieta. Od paru dni ta kiełbasa jest już dostępna w sieci Netto. Za kilka dni, gdy znów zacznę jeść wędliny (odstawiłam je na 2 tygodnie), sięgnę po nią z dużą przyjemnością. Już nie mogę się doczekać poznania tego smaku.
(*) PS Wpis nie jest reklamą produktu. Opisuję jedynie produkty, które sama wypatrzę w sklepach.
Zapisz się
KOMENTARZE