Do 7 lutego 2017 r. w sieci sklepów Żabka dostępne są bezglutenowe produkty, m. in. chleb Incola, kiełbaski śląskie Konspol, wafle ryżowe Sonko. Pisaliście Bezglutenowej mamie, że chleb rozchodzi się jak świeże bułeczki. Czekam na informację, czy ma szansę na stałe wejść do oferty tej sieci. Chcielibyście?
Monika przysłała Bezglutenowej mamie informację i zdjęcia na Facebooka o bezglutenowej ofercie w Żabce. Do 7 lutego 2017 r. można tam kupić wiele bezglutenowych produktów, na co dzień niedostępnych w sklepach tej sieci. Na uwagę internautów zasłużył przede wszystkim bezglutenowy chleb z ziarnami Incola. Za 200 g chleba zapłacimy 4,99 zł. Cena jest korzystna, gdyż w standardowej ofercie w sklepach internetowych za 350 g bezglutenowego chleba z ziarnami Incola trzeba zapłacić około 9,50-10,50 zł.
Oto jego skład: Skrobia, woda, zakwas, olej rzepakowy, ziarna -4,3% ( proso, słonecznik, chia, siemię lniane), błonnik roślinny, białko kurze (jaja), mąka (ryżowa, gryczana), cukier, drożdże, melasa trzcinowa, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), substancja nawilżająca (gliceryna), sól jodowana.
Nie jest wykluczone, że w sieci Żabka ten chleb zagości w stałej ofercie – taka informację ekspedientka przekazała jednej z bezglutenowych klientek. Bezglutenowa mama czeka teraz na potwierdzenie tej informacji z centrali sieci Żabka.