10/10/2015
10/10/2015
Bardzo lubię kiosk na stacji Metro-Młociny w Warszawie. Jeszcze nie zdarzyło się, bym nie znalazła tam jakiejś bezglutenowej, certyfikowanej przekąski. Albo na regałach dojrzę wafle ryżowe, albo drażetki w czekoladzie, a czasem chrupki kukurydziane z certyfikatem. Podczas niedawnej wizyty w stolicy skusiłam się na drażetki Berry Alure w czekoladzie. Pycha!
Owoce i orzechy w czekoladzie produkuje dolnośląska manufaktura Doti. Od ponad roku ma międzynarodowy certyfikat Przekreślony Kłos na kilkanaście produktów w czekoladzie oraz na produkty BIO w czekoladzie. Przetestowałam kilka rodzajów i za każdym razem byłam pełna uznania dla technologów z Doti. Przepyszne są migdały w białej czekoladzie z cynamonem, orzechy nerkowca w mlecznej czekoladzie z chili, żurawina w czekoladzie czy orzechy nerkowca w ciemnej czekoladzie. Idealne do chrupania w metrze, czy autobusie powrotnym do domu…
Niedawno czekoladowe owoce Berry Alure znalazłam w delikatesach EPI we Wrocławiu, a nawet na lotnisku w Warszawie. Znaczy się, że przekreślony kłos dociera wszędzie ;)
Zapisz się
KOMENTARZE