Z „Oberży Pod Dzwonkiem” wiem, że zostało jeszcze kilka wolnych miejsc na bezglutenowe warsztaty w Poznaniu. A ci, którzy już się zapisali, mają sporo alergenów do wykluczenia. Ale co tam, damy radę!
Ci, którzy już uczestniczyli w warsztatach kulinarnych z Bezglutenową mamą, wiedzą: na takim spotkaniu gotujemy, ale przede wszystkim rozmawiamy, degustujemy, dzielimy się nowinkami, adresami sklepów, nazwami produktów. Z kolei dzieci na diecie bezglutenowej – czasem po raz pierwszy – mają możliwość spotkać się z rówieśnikami na takiej samej diecie. I jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, nabierają bardziej pozytywnego nastawienia do ograniczeń dietetycznych, jakie stawia celiakia lub alergia na pszenicę/żyto/jęczmień/gluten.
Takie własnie będą najbliższe bezglutenowe warsztaty w Poznaniu – spotykamy się w Oberży Pod Dzwonkiem w sobotę, 21 stycznia rano. Smażymy bezglutenowe pączki i naleśniki ryżowe bez mleka, pieczemy bułki i chleby, ciasta i eklery bezglutenowe. Wiele dań przygotujemy w wersjach dostępnych dla alergików: bez mleka, jaj, soi, kukurydzy, drożdży, słonecznika, selera, siemienia lnianego, owsa. Wszystkie dania będą wolne od pszenicy. Będziemy pracować głównie na produktach z międzynarodowym Przekreślonym Kłosem, firm polskich i niemieckich, włoskich i czeskich.
Szczegółowy plan bezglutenowych warsztatów w Poznaniu dostępny jest KLIKNIJ TUTAJ.
Zapisy trwają pod adresem: pod-dzwonkiem@oberza.com.pl W zgłoszeniu proszę podać ewentualne alergeny. Szczegółowe informacje: 505575659. Koszt udziału: 100 zł. Zapraszamy serdecznie.
KOMENTARZE