Już w najbliższą sobotę, 25 października, Bezglutenowa Mama poprowadzi w Lesznie warsztaty Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Warsztaty z firmą Schaer „Zdrowa kuchnia bez glutenu” odbędą się w dwóch etapach: najpierw swoich umiejętności spróbują dzieci, a potem dorośli. W programie jest spotkanie z dietetykiem, degustacja produktów Schaer oraz napojów Buenos Ice Tea, a także super tanie zakupy!
Jest jeszcze parę miejsc!
Warsztaty odbędą się w sobotę, 25 października, w godzinach od 10 do 15, w Zespole szkół Rolniczo – Budowlanych w Lesznie przy ul. 1 maja 1. Zapisy: m.soltysiak@celiakia.pl.
W zgłoszeniu proszę podać: imię i nazwisko dziecka oraz jego wiek, imię i nazwisko rodzica, a w przypadku udziału tylko osoby dorosłej – jej imię i nazwisko. Proszę podać również numer telefonu, miejscowość oraz imię i nazwisko osoby z rodziny, która jest członkiem Stowarzyszenia. Szczegóły pod numerem telefonu: 602 383 840. Pierwszeństwo udziału w warsztatach – dla członków Stowarzyszenia. Pozostałe osoby – tylko w razie wolnych miejsc. Liczba miejsc jest ograniczona.
W programie dla dzieci: bezglutenowa pizza, bezglutenowe racuchy i ciastka, degustacje produktów Schaer.
W programie dla dorosłych: chleb, bułki, bezglutenowe drożdżówki, makaron, bezglutenowe pierogi, pasta z sardynek i amarantusa, degustacje produktów Schaer oraz bezglutenowych napojów Buenos Ice Tea (na zdjęciu w Intermarche w Galerii Leszno).
Od godziny 10 do 11 – konsultacje z Karolem Mulczyńskim – dietetykiem z Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Lesznie. Od godziny 11 – prezentacja i spotkanie z przedstawicielem firmy Schaer. W programie także stoiska ze zdrową i bezglutenową żywnością – polską, czeską i włoską, kupony rabatowe. Zaprezentują się stoiska sklepów Gluten-free.pl (Pl. Metziga Leszno) oraz delikatesy „Wiem co jem” (ul. 55 Pułku Piechoty Leszno). Promocyjne ceny produktów Schaer!
Uczestnicy warsztatów skosztują także wypieków z bistro Friendly Food w Poznaniu, które należy do programu Menu bez Glutenu. Oczywiście jak zawsze mam nadzieję, że na stołach degustacyjnych pojawią się domowe wypieki z Waszych bezglutenowych domów :).
KOMENTARZE