Chrupiące paluchy wiedźmy, ociekające czerwonym dżemem truskawkowym to najnowsza propozycja Bezglutenowej Mamy i Zosi na bezglutenowe Halloween.
Bezglutenowe szpony wiedźmy upiekłyśmy z Zosią dziś po szkole i, uwierzcie, smakowały gromadce dzieci bawiącej się dziś pod naszym dachem i pukającej do drzwi.
Kruche, słodkie, z nutką cytryny i cynamonu… Zdradzę Wam jeszcze, że to nasz najlepszy przepis na bezglutenowe Halloween, ale też na wszelkie kruche ciasteczka bez glutenu!
Każde dziecko je upiecze! ZOBACZCIE FILM Z PRZEPISEM poniżej.
Przepis na bezglutenowe szpony wiedźmy sprawdzi się też we wszelkich ciasteczkach bezglutenowych. Po prostu zamiast wałkować paluchy dłonią, wałkujesz ciasto na stolnicy i wykrawasz ciasteczka.
Ten przepis ma prawie 10 lat! Zobaczcie, jak o nich pisałam 10 lat temu ⬇️
"Bezglutenowe szpony wiedźmy upiekły się znakomicie! Lekko cytrynowe, delikatnie cynamonowe, kruche i słodkie. Czego chcieć więcej?
Gdy wieczorem pukały do nas różne zjawy i wołały: – Cukierek albo psikus! – Zosia i Antek z radością częstowali ich szponami wiedźmy. Uwierzcie, sięgali po dokładkę! Podobnie jak nasi goście, którzy bawili się w dziecięcym pokoju.