Szukasz sprawdzonego przepisu na bezglutenową stefankę, która smakuje jak w dzieciństwie?
Ten tradycyjny deser doczekał się nowej wersji bez glutenu, ale ze starym, dobrym smakiem! To rodzinny hit, w którym zamiast pszennej mąki użyłam mieszanki bezglutenowej, a kaszę manną zastąpiła kaszka kukurydziana.
Efekt? Zachwyca!
Po ostudzeniu wstaw ciasto do lodówki – najlepiej na całą noc. Warstwy przegryzą się, a ciasto nabierze stabilności i wyrazistego smaku.
Jeśli przepis Ci się spodobał, koniecznie daj znać w komentarzu! Zrób zdjęcie swojej stefanki i oznacz mnie na Instagramie: @bezglutenowamama 💚
PS. Już się zapisałaś na Happy Gluten Free Day? Sprawdź szczegóły w linku poniżej i dołącz do nas na największym bezglutenowym wydarzeniu w Polsce!
Smakuje identycznie jak glutenowy oryginał Jest na bazie rodzinnego przepisu Składniki znajdziesz w każdym sklepie To idealne ciasto bezglutenowe na święta i rodzinne uroczystości